Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Srnčie mäso na zelenine
Toto jedlo pripravujem veľmi rada pretože nie je náročné na prípravu a má ho rada celá ...
Pšeno zapekané s tofu syrom
Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude......
Kuracie stehná v sezame
Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....
Cíferské prsíčka
Už si nepamätám, kde som tento recept získala, zdal sa mi ale veľmi dobrý...
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...
Filet z kapra s makom a kapustou
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme...
Pstruhy plnené brokolicou
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné...
Kura v jogurte
Tento rezeň si môžu dopriať aj ľudia ktorý sa musia inak vypražaniu vyhýbať. Mäsko je lahodné...
Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...
Labužnícke koleno
Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim. V miske si vymiešam olej, kečup,...
Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...
Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...
Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...
Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...
Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.
Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.
Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...
Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...
Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....
Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...
Bažant dusený s jablkami a ananásom
Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou...
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Pili sme k nemu Devín.
Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......