Provensálske rizoto

zuzaniatko - fotkazuzaniatko, 27. mája 2010

Jednoduchý, rýchly a lacný recept pre časté využitie.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4-6 ks
1 ks
2 strúčiky
2 lyžice
2 lyžičky
350 g
2 sáčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji. Pridáme provensálske korenie a párky pokrájané na kúsky. Trošku osolíme a opekáme asi 5 minút. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme do mäkka. Ryžu uvaríme podľa návodu a pridáme k zelenine. Rizoto dobre premiešame. Podávame posypané syrom a so zeleninovou oblohou.

Diskusia k receptu

zdezda
:-) ja namiesto párkov opečiem nakrájanú točenú , je to dobrý rýchly recept, väčšinou rizoto robievam, keď mi zostane ryža z predchádzajúceho dňa :-)))