Minirolády z kuracieho mäsa fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. júna 2010
Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept)
Foto: evusik

Ponúkam ďalší z mojich receptov z parného hrnca.

60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá som neuvádzala - koľko mäsa si nachystáte toľko rolád spravíte a náplň je tiež podľa vlastnej fantázie, prípadne čo máte doma v chladničke. Tie moje sú zoradené tak ako na vrchnom obrázku z ľava do prava. Kuravie prsia rozrežeme a rozklepeme zruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia na pečené kura a nato položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne: 1. na plátok mäsa dáme plátok šunky, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok a za hrsť celých byliniek, ja som dala petržlenovú vňať a kmín. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom aby počas parenia nevytiekla ani slzička sócu.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2. na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr - zavinieme. Mrazený špenát treba najskôr vydusiť zo šťavy.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    3. v párku pozdĺžne vyrežeme oproti seba dva zárezy, mrkvu rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny a tieto mrkvové klínky vložíme do vyrezaných otvorov v párku, položíme na plátok mäsa a tesne zavinieme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    4. zbytky párku pokrájame na drobučko, opražíme na kvapke oleja, pridáme hrášok, vajíčko a urobíme praženicu, ochutíme. Do hotovej vychladnutej praženice pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu. Na plátok mäsa dáme šunku, praženicu a zavinieme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    5. na plátok mäsa dáme šunku, kápiu, syr a klobásku prekrojenú pozdĺžne na štvrtiny a zabalíme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rolády uložíme do parného hrnca, ja som ešte pridala zemiaky a paríme cca 25 minút.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastrólka. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní. Ak budeme podávať rolády studené ako súčasť studených mís, necháme rolády vychladnúť až potom krájame.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    My sme mali na obed zo zemiakmi, preliate šťavou so zeleninovým šalátom.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@tinca máš úplnú pravdu a to ešte všetkým svojim známym už asi leziem na nervy, lebo keď sa bavíme o jedle prvá moja otázka je "A ty ešte nemáš parný hrniec?!" a začne prednáška .... ha ha ha
evusik,
uplne super lepsiu a taku chutnu reklamu na parne hrnce sa asi neda ani spravit.