Minirolády z kuracieho mäsa fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. júna 2010
Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept)
Foto: evusik

Ponúkam ďalší z mojich receptov z parného hrnca.

60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Množstvá som neuvádzala - koľko mäsa si nachystáte toľko rolád spravíte a náplň je tiež podľa vlastnej fantázie, prípadne čo máte doma v chladničke. Tie moje sú zoradené tak ako na vrchnom obrázku z ľava do prava. Kuravie prsia rozrežeme a rozklepeme zruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia na pečené kura a nato položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne: 1. na plátok mäsa dáme plátok šunky, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok a za hrsť celých byliniek, ja som dala petržlenovú vňať a kmín. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom aby počas parenia nevytiekla ani slzička sócu.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2. na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr - zavinieme. Mrazený špenát treba najskôr vydusiť zo šťavy.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    3. v párku pozdĺžne vyrežeme oproti seba dva zárezy, mrkvu rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny a tieto mrkvové klínky vložíme do vyrezaných otvorov v párku, položíme na plátok mäsa a tesne zavinieme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    4. zbytky párku pokrájame na drobučko, opražíme na kvapke oleja, pridáme hrášok, vajíčko a urobíme praženicu, ochutíme. Do hotovej vychladnutej praženice pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu. Na plátok mäsa dáme šunku, praženicu a zavinieme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    5. na plátok mäsa dáme šunku, kápiu, syr a klobásku prekrojenú pozdĺžne na štvrtiny a zabalíme.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rolády uložíme do parného hrnca, ja som ešte pridala zemiaky a paríme cca 25 minút.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastrólka. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní. Ak budeme podávať rolády studené ako súčasť studených mís, necháme rolády vychladnúť až potom krájame.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    My sme mali na obed zo zemiakmi, preliate šťavou so zeleninovým šalátom.

    Minirolády z kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
evusik,
uplne super lepsiu a taku chutnu reklamu na parne hrnce sa asi neda ani spravit.
zitar
Pekne ďakujem za receptík a teším sa na ďalšie v parnom hrnci.
Využívam ho aj ja, ale už mi dochádza fantázia.
hanina
Tie roládky sú rozkošné - na zjedenie. vyskúšam, vďaka.
tinca
@evusik ďalší skvelý recept od teba, nádherne to vyzerá a asi aj chutí. Určite je s tým ale babračka. Fakt ten parák je super výmysel, nehovoriac, že jedlo z neho je iste zdravšie, ako klasika.
evusik
ešte som zabudla napísať že parný hrniec nie je podmienkou. Miesto fólie použijeme alobal a dáme zapiecť do rúry, pravda za 25 minút ako v paráku to hotové nebude. A ešte jedna super náplň - plátok mäsa, plátok šunky a celý pór - je to úplne super a aj to pekne vyzerá.
evusik
@tinca máš pravdu, že je s tým trochu babračka, ale toto ma baví .... a bežne nerobím také minirolády ale spravím dve veľké a je vybavené, len ide o to že môžem v nedeľu začať variť o 11 hod. a o 12. môžeme obedovať...... a zas robím zadarmo reklamu na parák :-)
jezibabka1
@evu šik je to milé, je to krásne, je to na zjedenie a dávam si to do KK, lebo narky sa blížia:))) len ja to urobím klasicky v rúre, lebo aj keď už dávno o tom hrnci uvažujem, tak ho zatiaľ nemám:(
honestka
@evusik : asi vymenim moj babusovy parak za taktyto modernejsi, je to pochutka papkat parene jedla!
zdezda
:-) nooooo, stále sa mám čo učiť, krásne, chutné, zdravé, blahoželám k výsledku :-)
hefi
Nádherné, si šikuľka, vymyselníčka, dík dobrá inšpirácia
tinca
@evusik si chodiaca reklama na parák fi by ťa mala odmeniť, lebo reklama dnes stojí mailand a ty im to robíš grátis :)))
evusik
@tinca máš úplnú pravdu a to ešte všetkým svojim známym už asi leziem na nervy, lebo keď sa bavíme o jedle prvá moja otázka je "A ty ešte nemáš parný hrniec?!" a začne prednáška .... ha ha ha
uschi
Parný hrniec nemám, ale možno by to šlo zabaliť do alobalu a upiecť v rúre. Vyskúšam.
evas13
Evusik všetko to vyzerá úžastne a roládky sú jedinečné.
alica43
no super recept,parny hrniec presne taky som kupila este vo february,na stihlu liniu je to strasne super vec na chudnutie odporucam,,,
veronka8
práve včera som si tento typ hrnca pozerala v Trvave v jednom centre a uvažujem že si ho kúpim už naozaj.....
vdaka za inšpiráciu......
hannah22
@evusik si šikulka, máš to vydumané aj prešpekulované aby to aj pekne vyzeralo a aj chutilo si ozaj, robím podobné a parím na paráčiku ale tvoje nemajú chybu si super, teším sa na ďalšie tvoje recepty... :))
sairaam
Aj ja chcem parný hrnieeeeeeeec! Je drahý?
Potrebujem zdravo a rýchlo variť. Ďakujem za nápad.
samanka
@evusik , vďaka za recept. Mám parný hrniec iba krátko, ale som s ním spokojná.
@sairaam , v profile mám mailovú adresu, napíš mi, pošlem Ti link na internetový obchod. Parné hrnce sú v kamennom obchode drahšie ako na nete skoro o 40%. Ja ho mám z netového obchodu a doručili mi ho do 24 hodín.
lucylee
krásny receptík a pekne nafotený, aj keď ja párky a klobásu nemám rada, ale snáď by sa dali nahradiť nejakou zeleninkou, alebo vynechať nie?
martina34
gratulujem k výhre, tento recept je toho hodný, určite to urobím, keď si kúpim parný hrniec pod stromček :-)
babidka
aj ja blahozelam ! recept sa mi paci , robim cosi podobne ale dusene v rimskom hrnci :-) vyskusam aj takto , mozno sa mi zapaci varenie v pare :-)))))
evusik
ďakujem Vám všetkým za blahopriania, výhra ma samozrejme potešila... @babitka vyskúšaj a uvidíš, aj ja som predtým napr. takéto rolády piekla v rúre, ale v rúre sa to pečie hodinu aj viac a v pare 25 minút a aj chuť je iná, ale to sa ťažko opisuje - treba to vyskúšať
zyzy12
no tie roládky vyzerajú úžasne a vnedeľu budeme mať návštevu tak to vyskúšam ale rúre
mukates
tak tie vaše recepty nemaju chybu su krasne hlavne tie v parnom hrnci aj ja som si kupula presne ten čo mate vy a snažím sa čerpat najviac od vas napadmi dnes bude prvý den čo si idem niečo navarit v krasnom hrnci teším sa dufam že to splní moje očakavania ale chcem sa spítat tie roladky balíte do normalnej folii potravynarske alebo je to neaka špecialna dakujem vela som sa od vas naučila čo sa tyka hrnca parneho no a idem na to potom napíšem ako som to zvladla
evusik
@mukates teší ma tvoj záujem o moje recepty, dúfam že sa ti varenie v parnom hrnci zapáči a že aj ty časom pridáš nejaký dobrý receptík... fóliu používam úplne normálnu potravinársku fóliu, bežne ju dostať v každom obchoďáku... napíš ako sa ti zadarilo, budem sa tešiť :-)
mukates
tak teda ten obed proste nemal chybu aj som to zdokumentovala časom to uložím vyborné robyla som tie vaše roladky dala som ich na 35min.možno som mohla aj menej krumple chutili baječne a z tej vodičky čo steka do tej nadobky tak som spravyla brokolicovu omačku so sirokkremom a brokolička super a to všetko za 35min. proste super určite v nom budem varievat často na prví krat sama sebe klobuk dole téééééééééééééééééšíím sa velmi a ta omačka mnam všetci ma pochvalili
evusik
tak to ma teší, ja keď som varila prvý krát v parnom hrnci bola som rovnako nadšená :-))))
danika59
Teedaa,10 mesiacov to mám na poličke,len prach utrieť....Dnes som nabrala odvahu,tento recept mi padol "do oka" na vyskúšanie paráku.DOBROTA !!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia