Foto: jody
U nás klasika, teda akomak vylepšená...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistíme cesnak (ja som dala na 5 stehien cca 8 veľkých strúčkov), nakrájame na pásiky. Čerstvé bylinky natrháme, pridáme k cesnaku. Do misky si nalejeme trošku vlažného oleja, prisypeme obe papriky, necháme ich pustiť farbu, pridáme rascu, premiešame.
- 2
Umyté stehná potrieme zospodu olejom a rozložíme na plech. Posolíme, potrieme paprikovou zmesou, posypeme cesnakom s bylinkami, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom. Posledných 10 - 15 minút pečieme naplno, aby sa pekne zapiekla kôrčička.
- 3
Podávame s s ryžou ochutenou vegetou a troškou citrónovej šťavy. A k tomu ešte domáci jablkovo - hruškový kompót. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu