Srnčie mäso po americky

uschi - fotkauschi, 28. mája 2010
Srnčie mäso po americky
Foto: uschi

K tomuto nie je čo dodať, vynikajúce!!

5
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
12 strúčikov
1
3 PL
1 PL
niekoľko kvapiek
trošku
trošku
4 PL
trošku




Postup

  1. 1

    Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a lyžicou oleja. Mäsko dôkladne umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé rezančeky. Dáme do misky a primiešame cesnakovú pastu. Takto pripravené mäso necháme marinovať 1-2 hodiny.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s kečupom, horčicou, 1 lyžicou oleja a dochutíme trochou mletého korenia, soľou, niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a trošinkou kryštálového cukru. Odležané mäso na zvyšnom oleji prudko opražíme, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Podľa potreby neskôr dolejeme trochu vody. Krátko pred koncom do mäsa primiešame cibuľkovú zmes a dodusíme.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi na paprike a hlávkovým alebo zeleninovým šalátom. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

gittka
tak týmto poteším manžela polovníka!!!!
hanina
Už len jedna maličkosť a to zohnať srnčie mäso. Ja stretnem skôr živú srnku ako natrafím na srňacinu v obchode. Recept pekný.
alexdidi
musí to byť úžasná chuť, ale čo je na obrázku vzadu pri šaláte?...nejaká príloha? @hanina , srnčie mäso vídavam v supermarkete mrazené, ale tá cena!?!?
tinca
@uschi ja občas vídam v Tescu divinu, ale závratná cena to by chtelo nejakého švárneho poľovníka. Sused je poľovník, ale tuším ešte nič nestrelil. Mňam výborný recept, paprikové zemiaky milujem aj samé s kyslou uhorkou. Ukladám do KK. Zemiačky budú aj samé, fajn typ na jedlo v týždni a divinu ? počkám na jagera.
uschi
Ja som prišla k divine ako slepé kura k zrnu, skúšala som aj guláš, božemôj, neochutnala som ani smeťku, taký bol pikantný!!! Tiež som robila na šťave s brusnicami a koreňovou zeleninou, no bohviečo to nebolo, možno som mala zlý recept, ale tento je fakt vydarený. Divinu by som v obchode asi nekúpila, neviem, veľmi by som jej neverila, skôr si nahovoriť nejakého statočného poľovníka:)
Možno by to šlo aj s bravčovým.
gittka
za chvíločku ideme papať tvoj skvelý receptík.ozaj vydarené a chutné.
inak ja srnčie mäso moc nemusím.pripadá mi trochu nasladlé,ale toto si dám,aj ked bez zemiakov.(delená strava)
gittka
@tinca niekedy to nie až také veselé s polovníkom ako sa zdá,ale každé mäsko dobré čo donesie.odpadá starosť kde kúpiť srnčie na dobrý odedík:-)))))

sovka62
Ja tiež skôr stretnem živú srnku, ako nájdem mäso v obchode. Srnky nám na chalupe preskakujú plot a keďže je pozemok svahovitý, naspäť skočiť nedokážu. Neviem, či od jedu , z pažravosti alebo z nudy nám vždy poobhrýzajú stromčeky, kríky, takže nás už prestáva baviť ich nanovo vysádzať. Ale už som im odkázala, že prvú, ktorú tam dochytím zachlomaždím motykou. Takže ak si moju hrozbu nevezmú k srdcu, vyskúšam ten tvoj recept.
sandratamer
@sovka62 ... ja som po prečítaní vášho príspevku najprv vybuchla do smiechu a potom som si chytila ústa a oči mi skoro vyliezli... Začnem si to písať, niektoré výroky varecháčov fakt stoja za to :-))) Aj keď u mňa stále vedie ten, že sa nová chladnička musí najprv aspoň morálne opotrebovať, aby ste ju mohli vymeniť :-))
bambulka51
@uschy dnes som práve robila Tvoj recept ,,srnčie mäso po americky"čo dodať veľmi chutné.Marinovala som len 1 hod. dá sa aj tak srnku mám od švgra poľovníka mňamky.Díky za rece
delkoo33
Prave som to dovaril a je to fantastickeee ...doporucujem :)))
klukmen
@hanina (29.5.2010 13:43)

Vyskúšal som aj morčacie aj svinkacie mäsko a pridal som steril. fazulu bez nálevu ,výborné bolo ,alebo som dal jahňacie a šampióny ...mňamka