Foto: uschi
K tomuto nie je čo dodať, vynikajúce!!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a lyžicou oleja. Mäsko dôkladne umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé rezančeky. Dáme do misky a primiešame cesnakovú pastu. Takto pripravené mäso necháme marinovať 1-2 hodiny.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s kečupom, horčicou, 1 lyžicou oleja a dochutíme trochou mletého korenia, soľou, niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a trošinkou kryštálového cukru. Odležané mäso na zvyšnom oleji prudko opražíme, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Podľa potreby neskôr dolejeme trochu vody. Krátko pred koncom do mäsa primiešame cibuľkovú zmes a dodusíme.
- 3
Podávame so zemiakmi na paprike a hlávkovým alebo zeleninovým šalátom. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Možno by to šlo aj s bravčovým.
inak ja srnčie mäso moc nemusím.pripadá mi trochu nasladlé,ale toto si dám,aj ked bez zemiakov.(delená strava)
Vyskúšal som aj morčacie aj svinkacie mäsko a pridal som steril. fazulu bez nálevu ,výborné bolo ,alebo som dal jahňacie a šampióny ...mňamka