Grécka ryba

idora - fotkaidora, 28. mája 2010

Rýchle a chutné jedlo, ktoré má rád aj člen, ktorý ryby inak nemusí ..

4
porcie
5-10 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
100-150 g
100-150 g
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Na olej osmažíme pór a huby. Nemusíme dlho, pridáme korenie gyros. Medzi tým si nastrúhame syr. Do zapekacej misy, ktorú vymažeme olejom poukladáme kúsky ryby (výhodou je, že to tam môžete dať aj zmrazené) na vrch pridáme zmes húb a póru (nemusíme chladiť), posypeme syrom a dáme zapiecť. Ja to chvíľku pečiem zakryté a neskôr na pár minút nechám zapiecť. Pridáme zemiaky alebo šalát.

Diskusia k receptu

torticka
Zajtra robím rybu, ale nemám pór. Môžem dať aj cibuľu, ja viem že to nie je ono. Ale u nás pór nemajú.
martina34
ja tiež zajtra plánujem rybku, už som si vyložila z mrazničky:-) možno bude aj takáto, uvidíme :-)
veronika353
Manželovi doktor doporučil 3x týdně ryby,tento recept vypadá dobře,bude další do sbírky.Co nejdřív vyzkouším.
bozulka
Je to dobré a hlavne rýchlé.Takto som ešte nerobila.
hkbarbie
@idora dobry recept, diky! Prosim ta napis co je v tom koreni Gyros, teda ake ma zlozenie, lebo ja ho take v sacku nemam kde kupit, ale chcela by som vyskusat. Diky!
idora
s cibuľou som to síce neskúšala, ale myslím si, že to bude dobré aj s ňou..

zloženie korenia gyros je: soľ, sušený cesnak, sladká paprika, čierne korenie, paprika šipľavá, oregano, rozmarín a šalvia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia