Foto: uschi
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu, dokúpila olivy, syr a pripravila tento šalátik.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme, položíme do zapekacej misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme troškou vegety, provensálskymi bylinkami a dáme piecť do rúry. Podľa potreby počas pečenia podlejeme trochou vody alebo vývarom.
- 2
Šalátové lístky opláchneme, rozdelíme do misiek alebo na taniere, vychladnuté mäso nakrájame na plátky a uložíme na šalát. Trochu olivového oleja zmiešame s citrónovou šťavou, korením, prelisovaným cesnakom /nemusí byť/ a zálievkou prelejeme šalát. Ozdobíme kolieskami červenej cibuľky, olivami a rozmrveným syrom. Miesto ovčieho môžeme použiť aj napríklad Fetu. Podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu