Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Mäsová roláda v parnom hrnci
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa...
Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...
Bravčové pečené so syrom
Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy...
Bravčová pečeň na orientálny spôsob
Pečeň umyjeme a osušíme. Pokrájame na kúsky a opražíme na oleji. Okoreníme mletým čiernym korením,...
Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou
Mäso umyjeme, osušíme, orežeme mastné. Osolíme a opaprikujeme. Syr nakrájame na pruhy 4cm...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Fajnová žemľovka
Žemľovku som do mojej 45-ky nikdy neochutnala. Mala som k nej odpor, veď ako už...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Chick´n cheese, alebo MC Donald u vás doma
Práve som si čítala recept na Ciabattu a tak ma napadlo niečo, čo veľmi často robievam...
Citrónové kačacie stehná
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme,...
Morčacie stehná s mandľovou plnkou
Očistené a umyté morčacie stehná vykostíme. Príprava plnky: Mandle sparíme, olúpeme a najemno nakrájame...
Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Kuracie stehná na šolete
Šolet je strukovinové jedlo, krorési židia pripravujú na sabat deň vopred v kameninovej nádobe v rúre,...
Segedínsky guláš po mojom
Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové...
Ravioli di casa
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a...
Špargľa s farebnými zemiačikmi
Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka,...
Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour)
V našom jedalničku je niekolko typov jedal sweet & sour a tak dnes dam moj recept na...
Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...
Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Bravčová špecialitka
Toto robievam často, hlavne keď je sezóna na chren /doma vypestovaný/, so sterilizovaným to nie...
Gnocchi aromatice
Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...