Bieloruská bravčovinka

Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 5. októbra 2010
Bieloruská bravčovinka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,6 kg
0,10 l
0,10 kg
2 ks
20 g
0,50 kg
0,15 kg
0,30 l
 na vyprážanie
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno alebo karé naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime múkou. Opečieme na troche oleja, preložíme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre dusíme prikryté asi 35 minút na 100 oC. Potom výpek so šťavou zlejeme a zahustíme múkou. Do výpeku pridáme na tenké rezance nakrájanú šunku, ktoré sme krátko osmažili na troche masla. Výpek môžeme dochutiť vegetou.

  2. 2

    Vyprážané jablká: Jablká ošúpeme, jadrovník vyberieme odjadrovačom a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré postriekame šťavou z citróna. Prichystáme cestíčko: v mlieku rozhabarkujeme 3 – 4 žĺtky, pridáme vanilku, cukor, štipku soli a hladkú múku. Konzistencia má byť trošku hustejšia ako na palacinky.

  3. 3

    Z bielkov a jednej vanilky vyšľaháme hustý sneh a primiešame ho do cestíčka. Jablká v ňom namáčame a vyprážame na oleji. Pri podávaní mäso prelievame trochou omáčky a na vrch posadíme vyprážané jablko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia