Diabolské rezne -celiatické fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 3. októbra 2010
Diabolské rezne -celiatické (fotorecept)
Foto: elisticka

Tieto rezne sú vhodné aj celiatikom tak si môžu pochutiť:-))

10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
8 PL
  podľa potreby
200 ml na vyprážanie
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    pripravíme si mäsko ,obalovaciu zmes (dostať kúpiť v zdravej výžive) a olej

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    naklepeme a osolíme (tlkáčik moja krásna výhra z varechy:-))

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do misky si dáme asi 8 pl zmesi a dolievame vodu tak aby nám vznikla masa podobnej hustoty ako horčica (zmes je troška pikantná ale po vysmažení nie len výborná chuť)

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rezne namáčame do zmesi z obidvoch strán

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dáme do rozpáleného oleja

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vypražíme z obidvoch strán do ružova

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a môžeme podávať so zeleninou, so zemiakovým pyré alebo zemiakovým šalátom.dobrú chuť:-)))

    Diabolské rezne -celiatické (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

angelheart
@Elisticka - ja som si Hrašku kúpila už dávnejšie, ale nedarí sa mi v nej nič obaľovať, všetko mi to z rezňov alebo karfiolu "zliezlo" dolu a olej bol pritom horúci :( Nemáš nejakú radu, aby boli rezníky také krásne ako Tvoje? Ďakujem.
Kúpila som si aj vanilkovú Hrašku, chcem sa pokúsiť o palacinky, asi budúci týždeň. Som zvedavá, či sa podaria aspoň tie. :)
elisticka
@angelheart ja som tie rezne namačala do hrášky už nasolené a vyklepané ale asi si nemala dobrú hustotu zarobenej hrášky.dcera mava masko namocene v paci (v koreninach s olivovym olejom)celu noc a rezne su vyborne. aj mne kúsok odpadlo:-)))))
evanaaa
Nevyznám sa síce v tom, ale netreba tierezne a iné najprv obaliť v múke ( samozrejme, v celiatickej ), ako aj pri normálnom obalovaní, aby sa to lepšie prilepilo?
angelheart
Ďakujem, na budúce vyskúšam, aj napácovať, aj hustejšiu hrašku. Síce nie som celiatik, ale bola som na Agrokomplexe v Nitre, a tam predávali Hrašku, bola aj ochutnávka a chutilo to naozaj báječne, preto som kúpila jemnú, pikantnú, aj vanilkovú :)
enerrgizer
pekne naservírované...ešte som v Hraške neobaľoval, ale asi vyskúšam..
dorisa
@elisticka , nevyznám sa v bezlepkovej diete, ale učite je to veľmi zdravé, chutné a veĺmi pekne naaranžované.
moli
...že fantastické a o servírovaní ani nehovorím... :o)))
majkas
ja som ani len netusila ze Hraska existuje:) musim sa po nej popozerat:) @elisticka esteze ta tu mame;)
angelheart
@majkas - prvýkrát som videla Hrašku minulý rok v Inchebe na výstave Interbeauty+Bio a potom tento rok na Agrokomplexe, v obchode som sa nepozerala, tak s tým neporadím, ale pozri si stránku výrobcu:  www.ceria.cz
martao
angelheart , skús obalené rezne namočiť do rozšľahaného bielka
a potom vysmažiť. Ja tak robím aj karfiól. Struhanka potom neopadá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia