Foto: zabiatko66
Kapustu máme radi a preto bola v sobotu na obed kyslá kapusta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pomelieme na mäsovom mlynci spolu s 1 cibuľou a s cesnakom. Ryžu v sáčku uvaríme a vychladnutú pridáme k mäsu. Pridáme koreniny a 1 alebo 2 vajcia. Všetko spolu zmiešame.
-
2
Vytvarujeme si gule.
-
3
Potom ich opražíme na oleji s každej strany.
-
4
Druhú cibuľku nakrájame na kocky a dusíme na oleji do sklovita. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme asi 10-15 min. do polomäkka.
-
5
Keď je kapusta polomäkká, pridáme paradajkový pretlak a necháme len trošku prevrieť, potom pridáme 3-4 deci vody a premiešame. Na miernom ohni neháme dusiť ďalej.
-
6
Potom pridáme opečené guľky a dusíme až kým sú guľky mäkké.
-
7
Ako prílohu podávame varené zemiaky. (voda, soľ, rasca celá)
"2 Vytvarujeme si gule."
Ak varí žena, čo má robiť?
Nemyslíte, ze je to nezmysel?
A čo tak:
"Vytvarujeme gule?"
Nezdá sa Vám to logickejšie?
Alebo Internet po slovensky znesie každú hlúposť ?!
Na takých by si každý pochutnal.