Pangasius v sezamovom kabáte
Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 4. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 4. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme. Do strúhanky pridáme sezamové semienka a v druhej miske rozšľaháme vajcia s mliekom a trochou soli. Rybu obalíme v múke, vo vajciach a v strúhanke zmiešanej so sezamom.
- 2
Vypražíme na oleji a podávame s hranolčekmi alebo s opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
- 3
NÁŠ TIP: Rybu pred obaľovaním môžete na niekoľko hodín naložiť do marinády. Výbornú chuť jej dodá napríklad čerstvá feniklová vňať, použiť však môžete aj iné bylinky. Aj do strúhanky na obaľovanie môžete pridať koreniny podľa svojej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Co to vlastne je...?
www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/...
No čo už - boj o svetový trh s rybami je neúprosný. A hlúposť premúdrelých "odborníkov" nekonečná.
Navrhujem prečítať si stránku potravinárskej inšpekcie
www.svps.sk/potraviny/info_pangasius.asp...