Pangasius v sezamovom kabáte

Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 4. októbra 2010
Pangasius v sezamovom kabáte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,6 kg
1/2 vrecka (10 g)
2 ks
0,1 l
0,05 kg
 na vyprážanie

Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme, osušíme, osolíme. Do strúhanky pridáme sezamové semienka a v druhej miske rozšľaháme vajcia s mliekom a trochou soli. Rybu obalíme v múke, vo vajciach a v strúhanke zmiešanej so sezamom.

  2. 2

    Vypražíme na oleji a podávame s hranolčekmi alebo s opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Rybu pred obaľovaním môžete na niekoľko hodín naložiť do marinády. Výbornú chuť jej dodá napríklad čerstvá feniklová vňať, použiť však môžete aj iné bylinky. Aj do strúhanky na obaľovanie môžete pridať koreniny podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu

torticka
Tento recept som už kedysi čítala, lebo som to už tak robila. Nám veľmi chutilo. Podávala som to s opekanými zemiakmi a a tatárkou. Ja som si dala aj kečup. A potom mi bolo zle,lebo som sa objedla.
dadds
moj osobny nazor na pagasa je....ze sa neda jest....ryby zboznujem ale pangas.?.?.?.?
Co to vlastne je...?
klekipetra
O tom, že pangasius je "hnus", sa s pobúrením písalo v roku 2009 a niekoľko týždňov sa táto fáma šíri aj toho roku.
No čo už - boj o svetový trh s rybami je neúprosný. A hlúposť premúdrelých "odborníkov" nekonečná.
Navrhujem prečítať si stránku potravinárskej inšpekcie
 www.svps.sk/potraviny/info_pangasius.asp...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha