Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami fotorecept
Foto: zuzu1986
Nazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade, robím variantu v rúre pod alobalom. Nie je Zobraziť celý popisNazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade, robím variantu v rúre pod alobalom. Nie je to tak správne zaúdené dymom, ale aspoň z časti mi to pripomína :-) Aj keď sa priznááááám, že väčšinou sa jedná o nejaké to mäsko. Zeleninu som ešte neskúšala grilovať. Ale idem sa chváliť, toto sa mi podarilo :-D
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
1 ks menšia |
|
1 ks menší |
|
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
3-4 ks |
|
6-7 ks malé |
|
1 balenie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na dressing: | |
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Brokolicu a karfiol potrháme na menšie kúsky, baklažán a krabie tyčinky tiež pokrájame na menšie, mrkvu a cibuľku na kolieska, papriky celé aj s jadierkami na polovice.
-
3
Na plech vysypeme karfiol, brokolicu, baklažán a mrkvu, osolíme, okoreníme, pridáme koriander a všetko pekne spolu premiešame. Pomedzi poukladáme papriky a cibuľku. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a šup do rúry na pol hodinku. Medzitým si pripravíme dressing. Biely jogurt zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom a posekanou petržlenovou vňaťou.
-
4
Po polhodinke vyberieme, odkryjeme a na vrch ešte poukladáme krabie tyčinky. Posypeme vegetou a oreganom a už bez alobalu pečieme ešte cca 15 minút.
Diskusia k receptu