Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste fotorecept
Foto: palokuchki
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude Zobraziť celý popisMoj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude musiet varit. Dnes si ho este raz precvicoval. Ja som trochu radila, fotila a umyvala hrnce.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
1 PL |
|
20 g |
|
20 g |
|
4 listy -cos lettuce |
|
8 platkov (fillo pastry) |
|
20 g |
|
50 g |
|
200 g nakrajane na mensie kusky |
|
40 g |
|
80 ml |
|
60 ml |
|
40 g |
|
2 pl |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V orginalnom recepte treba pouzit vykosteneho pstruha. V nasom potoku sa nam ho nepodarilo chytit, v obchode som ho nedostala kupit, tak sme pouzili rybie file O'Dory. Najprv si pripravime hribikovu napln. Na masle(20g) si podusime na jemno nasekanu cibulu, pridame na jemno nasekane sampiony a este chvilu podusime. Osolime a okorenime. Rybie file tiez trochu posolime. Pripravime si 4 listy salatu.
-
2
Salat ponorime na minutu do vriacej vody a hned do studenej. Ulozime na utierku a vysusime.
-
3
Rybie file obalime v hladkej muke a rychlo opecieme na oleji podobne, ako ked restujeme maso. Ulozime na papierovy obrusok.
-
4
Na dva listy salatu ulozime rybie file. Nan navrstvime hribikovu plnku.
-
5
Navrch na to polozime dalsi kus ryby.
-
6
Prikrijeme listom salatu.
-
7
Uzavrieme tak ze najprv prehneme boky smerom hore a potom vrchnu cast.
-
8
Fillo pastry( ja sa ospravedlnujem, ale neviem ako sa to povie po slovensky) natrieme maslom a zabalenu rybu ulozime do prostriedku. Platky su velke 30/30cm.
-
9
Uzavrieme tak, ze najprv prelozime boky z dvoch opacnych stran.
-
10
Prelozime dalsie dva zostavajuce boky. Pomastime maslom a dame piect do rury 200'C na 10 minut.
-
11
Upecene vyberieme na papierovy obrusok.
-
12
Pripravime si vinovu omacku. Do vriaceho vina dame na drobno nasekanu cibulu a smotanu. Nechame vriet aby sa mnozstvo tekutiny zredukovalo na polovicne mnozstvo. Odstavime pridame maslo. Miesame pokym sa rozpusti, podom pridame citronovu stavu a nasekane paradajky. Osolime a okorenime. Paradajky su olupane, zbavene semienok a na drobno nasekane.
-
13
Podavame so zemiakovou kasou. Uvarene osolene zemiaky sme potlacili, pridali maslo a mlieko a dobre rozslahali. Do chladnych sme pridali jedno zltko a znovu preslahali. Ozdobnou trubickou sme ich nastriekali na plech a dali na 5 minut zapiect do rury.
Tu je zopar priatelskych rad, tie duchess potatoes ( zapekane pyre).
prikladam zopar vzoriek ,aby to mal " the best"
www.stockfood.co.za/results.asp?txtkeys=Duchess%20potato...
cheers and good luck
www.stockfood.co.za/results.asp?txtkeys=Duchess%20potato...
vyskusam.Moja vnucka ma v jej jedalnicku jedla z ryb na prvom mieste.Fillo asi na Slovensku este nepredavaju a salat je Roman
odroda ,ktora sa tu pouziva do Ceasar salatu,tiez asi nemaju,
ale mozno sa mylim?!
Sikovna mama ,ma sikovneho syna;-) !!