Foto: starka
Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa receptu od mojej bulharskej svatky. Ona ju volá Zobraziť celý popisAko som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa receptu od mojej bulharskej svatky. Ona ju volá " pôstna"
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
8-10 kus |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
2 kusy |
|
2 kusy |
|
1 hrsť |
|
1/2 kus |
|
podľa chuti |
|
Omáčka : | |
1 lyžička |
|
2 lyžičky |
|
1,5 - 2 dcl |
|
|
Postup
-
1
Papriku očistíme, posolíme vnútro. Cibuľu nakrájame na kocočky, mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle , vršky paprík posekáme na drobno. Podobne petržlenovú vňať a inú použitú zeleninu ( ja som dnes dala pór, ale môže byť zeler alebo iné podľa chuti a dostupnosti)
-
2
Na oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú zeleninu a krátko podusíme.Osolíme a okoreníme. Po odparení vody pridáme ryžu, dvojnásobné množstvo vody a posekanú petržlenovú vňať. Dusíme kým sa voda neodparí a ryža nezmäkne.
-
3
Zeleninovou ryžou plníme očistené a osolené papriky ( vršok môžeme priklopiť plátkom rajčiny a ukladáme do olejom potretej zapekacej nádoby ). Pečieme 30-40 minút pri 180°C
-
4
Upečené papriky servírujeme s bielou bešamelovou omáčkou a zemiakmi alebo chlebíkom. Miesto bešamelu možeme použiť aj biely jogurt.
bez masa. Ukládám si do KK.