Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.
30´ minút
príprava
príprava
1-1,5 hod minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks na osobu |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2-3 strúčiky |
|
na obalovanie |
|
na obalovanie |
|
na obalovanie |
|
Postup
-
1
Očistené a pozdĺž rozrezané br. nožičky dáme do osolenej vodi variť, pridáme aj cesnak. Keď je už mäso uvarané opatrne vykostíme, necháme vychladnúť. Okoreníme, osolíme a tradičným spôsobom v trojobale vyprážíme. Je to mňam.
Ja z nich robím - asi raz za uhorský rok - perkelt, čiže len ich dobre rozvariť, aby išli z kosti, dať na cibuľkový základ, paprika, korenie, soľ a variť ako klasické bravčové. Ale toto určite vyskúšam. Už mám aj uložené - kým z tých papŕč nemám lepkavé prsty... Príjemné sviatky Vám.