Foto: babav
Tato lasagne je netradicna ,lebo namiesto platov cesta sa v nej pouzivaju hotove syrove ravioli,tekvicove pyre a chard,listova zelenina ,o ktorej som pisala v Zobraziť celý popisTato lasagne je netradicna ,lebo namiesto platov cesta sa v nej pouzivaju hotove syrove ravioli,tekvicove pyre a chard,listova zelenina ,o ktorej som pisala v diskusii.Je to chutne, lahko stravitelne sezonne jedlo.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg nasekany |
|
2 ks nasekaná |
|
4-5 ks - strúčiky |
|
1 1/2 cl |
|
1 cl |
|
1/4 cl -mlety |
|
2 PL cerstva nasekana |
|
4 salky ( pumpkin) |
|
2 salky |
|
1 1/2 salky postruhany |
|
24 ks plnene syrom |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Pouzila som cerveny Swiss chard.
-
2
Suroviny:
-
3
Ravioli plnene kombinaciou 4 talianskych syrov su pouzite namiesto lasagne cestoviny; hotove ,cerstve,neuvarene.
-
4
Cibulu ,cesnak ,chard a salviu ocistime ,pokrajame a nasekame :
-
5
V panvici rozpustime 2 PL masla ,pridame nasekanu cibulu , dusime 5 minut.Pridame cesnak a chard,dusime dalsich 5-7 minut.Prichutime 1 cl soli,1/2 cl cierneho korenia, muskatovym orechom a salviou.Odlozime z varica.
-
6
Vo vacsej mise pomiesame tekvicove pyre a smotanu s 1 salkou nastruhaneho parmezanu, zvysnou solou a ciernym korenim.
-
7
Dno hlbsieho plechu natrieme maslom a tenkou vrstvou tekvicovej omacky.Ulozime prvu vrstvu raviolov.
-
8
Na ravioli navrstvime polovicu zeleninovej zmesi a polovicu omacky.
-
9
Zopakujeme postup s dalsou vrstvou :ravioli,zelenina a tekvicova omacka.Vrch posypeme zvyskom parmezanu a masla.
-
10
Prikryte alobalom pecieme v rure vyhriatej na na 200 stupnov C, 25-30 minut.
-
11
Mierne vychladnute krajame na porcie .
-
12
Servujeme .
Diskusia k receptu