
Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi
Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.

Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky
Protože jíme zdravě, tak milujeme řízky a musí být smažené na sádle. Nevíme jak dlouho...

Karfiolovo-zelerová polievka s doplnkami
Variabilita s rcp „Dedkova miLilliová polievka“, obľuby mojej vnučky, princezničky Lillinky, už od útleho...

Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...

Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...

Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...

Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke
Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P

Zapekaná kapusta so zemiakmi
Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...

Naša milovaná zasmažená
Túto polievočku milujeme asi najviac na svete. Vždy si dokladáme aj tri krát. Už ju...

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.

Divina na smotane
Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je...

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...

Brokolicovo-syrový koláč so šunkou
U nás najobľúbenejší koláč naslano, variabilný francúzsky quiche (kiš).

Falafel s červenou repou
Falafel s červenou repou je príjemným spestrením tradičného falafelu. Cvikla fašírky pekne zjemňuje a zvláčňuje...

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Nebíčkový bryndzový podplamenník
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.

Bravčové karé pod čapicou
Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť....

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...

Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...

Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

Dolky babky Janky
Dolky babky Janky som nazvala preto, lebo ich robievala moja babička a sú najlepšie na svete....

Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky