Hliva ustricová na červenom víne s oreganom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed z hlivy trošku inak
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 PL domáca |
|
1 ks |
|
3 PL domáca |
|
100 ml. |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
Cesto na nokerle: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hlivu som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala na menšie kúsky.
-
3
Na rajnicu som dala roztopiť masť a pridala som na kocky nakrájanú cibuľu a opiekla.
-
4
Pridala som hlivu a chvíľu opekala.
-
5
Hlivu som osolila a okorenila.
-
6
Pridala som paradajkovú šťavu a víno.
-
7
Posypala mletou červenou paprikou.
-
8
Posypala oreganom, pomiešala a dusila pod pokrievkou 10 min.
-
9
Hotovú hlivu som odstavila zo sporáka, pokiaľ k nej urobím prílohu.
-
10
Múky som preosiala, pridala som soľ vajce a toľko vody, aby vzniklo polotuhé cesto. Do hrnca som dala zovrieť vodu a osolila som ju.
-
11
Keď voda vrela, sádzala som do nej nokerle a nechala ich uvariť.
-
12
Uvarené nokerle som scedila a troška poliala olejom.
-
13
Obed som uložila na taniere a podávala so šalátom z červenej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu