Kuracie stehná
Kuracie stehná

Kuracie stehná à la čo kuchyňa dala

tallivera - fotkatallivera, 1. marca 2018
Kuracie stehná à la čo kuchyňa dala
Foto: tallivera

Opäť som improvizovala, doma len kuracie stehná a baby zemiaky. Bývame ďalej od mesta, obchod 40 min pešo. Vonku zima, sneh... Čo ďalej? Zobraziť celý popisOpäť som improvizovala, doma len kuracie stehná a baby zemiaky. Bývame ďalej od mesta, obchod 40 min pešo. Vonku zima, sneh... Čo ďalej? A tak som začala špekulovať a kombinovať s tým, čo doma mám. Mimochodom, super je, že pri príprave tohto jedla nemusíte stáť v pozore pri šporáku :-)

4
porcie
100 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
7 ks
1 stredne veľký ks
3 strúčiky
Na potretie mäsa:




Postup

  1. 1

    Umyjeme si mäso a necháme v miske zatiaľ. Zemiaky pokrájame na väčšie a hrubšie kúsky, aby sa nám v rúre úplne nerozpadli. Pokrájané kúsky hádžeme do väčšej misky. Umyjeme ich, následne ich dobre osolíme, pridáme čierne korenie, petržlenovú vňať (ja som mala len sušenú tak som dala tú), trochu cesnakového granulátu, trochu bazalky a štipku oregana. Ďalej pridávame pokrájané cherry rajčiny, cibuľku nakrájanú na mesiačiky a cesnak pokrájaný na tenké plátky. Potom to celé polejeme troškou oleja a poriadne zamiešame.

  2. 2

    Zemiaky vysypeme do zapekacej misky. Kuracie stehná dobre osolíme a poukladáme navrch. V poháriku si rozmiešame trochu oleja s malou lyžičkou medu a potrieme kuracie stehná. Tým sa stehná upečú do krásnej hnedej farby a navyše aj budú skvelo chutiť.

  3. 3

    Ak na rúre nemáte funkciu gril a nastavenie ohrevu tak ako ja :-) Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.Dusíme tak 30 až 35 min, následne vyberieme mäso z rúry, dáme dole pokrývku, odlejeme šťavu a dáme piecť už bez pokrievky. nakoľko zemiačiky chceme viac pečené ako varené, tak počas pečenia šťavu vylievame. Necháme jej ozaj len minimum. Pečieme ešte zhruba 40 min. Podľa toho ako hnedé mäsko chcete mať. Alebo potom pre tých, ktorý majú šporáky o čosi vytuningovanejšie :-) ako radí naš varecháč Radox1, vložiť pekáč do rozohriatej rúry -stredná poloha,dolný ohrev plus gril cca 30 minút 220° . Tymto , ti zároveň dakujem za tip :-)

  4. 4

    Prajem vám dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

radox1
skús namiesto dusenia vložiť pekáč do rozhorúčenej rúry -stredná poloha,dolný ohrev plus gril 30 minút 220°.Uvidíš ten rozdiel,ani tej štavy nebude toľko,aby si musela vylievať.
tallivera
@Radox1 (1.3.2018 17:11)

Dakujem za postreh...doplním do receptu.. Ja to robím takto lebo musím hoci verím , že by to bolo podľa tvojho omnoho lepšie. Zijeme v podnájme a tu máme len takú obyčajnú rúru , síce su dve ale čo ztoho, neviem si nastavit ani spodný ani vrchný ohrev a o grile ani nehovoriac , inak ten som nemala ani na mojom šporáku :-( viem si nastavit len stupne celzia...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia