Bryndzový posúch s kôprom fotorecept
Foto: ivanapp
Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo máte nazvyš Zobraziť celý popisChutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo máte nazvyš v chladničke, pripravíte tak veľmi rýchlu a chutnú večeru.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíte kvások - z 150 ml vlažného mlieka, rozmrveného droždia a štipky cukru, ktorý necháme 10 - 15 minút kvasiť. Medzitým preosejeme múku, pridáme štipku soli a zvyšok mlieka vymiešame s vajíčkom. Pridáme kvások a vypracujeme redšie cesto (ak chcete hustejšie, môžete pridať viac múky). Cesto necháme kysnúť cca 45 minút.
-
2
Kým nám cesto vykysne môžeme si pripraviť zmes na koláč. Na panvici bez oleja vysmažíme na drobno nakrájanú klobásu s pórom (prípadne cibuľou, podľa toho čo máte nazvyš). Necháme vychladnúť.
-
3
Cesto rovnomerne rozložíme na väčší pekáč (používam papier na pečenie, ale môžete použiť aj olej). Čerstvý kôpor nasekáme a rozdelíme na dve časti. Polovicu vymiešame s kyslou smotanou a polovicou bryndze a rozotrieme na cesto. Ďalej dáme vychladenú zmes klobásy a póru. Navrch posypeme väčšími hrudkami zvyšnej bryndze a pridáme zvyšný kôpor.
-
4
Koláč pečieme cca 20 - 25 minút pri teplote 180 °C. Najlepšie chutí ešte teplý, ale môžete podávať aj za studena. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu