Kačica s medovo-pomarančovou glazúrou

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kačica s medovo-pomarančovou glazúrou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií

Suroviny

1 ks (asi 2,5 kg)
80 g
2 ks
5 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kačku nasolíme a okoreníme, dáme do pekáča, pridáme klinčeky, nakrájané pomaranče a podlejeme vodou. Zakrytú pečieme pri 80 °C 12 hodín.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, kačku potrieme glazúrou, ktorú pripravíme z karamelizovaného medu a pomarančovej šťavy.

  3. 3

    Kačku ešte sprudka zapečieme pri 200 °C 15 minút za stáleho potierania marinádou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist