Zapekaný kel
Zapekaný kel

Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 8. marca 2018
Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: mitzy

Na tento recept som natrafila na jednej internetovej stránke, trochu si ho upravila pridaním póru a syru a voalá: vznikla dobrá teplá večera.

3-4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
650 g
250 ml
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ružičkový kel dáme variť na päť minút do osolenej vody. Umyjeme a očistíme zemiaky. Pór umyjeme, očistíme a pokrájame na polkolieska. Plech alebo misu na zapekanie vymastíme maslom. Ružičkový kel scedíme a rozložíme po plechu. Posypeme pórom a zalejeme 2/3 smotany na varenie.

    Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu zemiakov nastrúhame, zalejeme zvyšnou 1/3 smotany, osolíme a okoreníme. Touto zmesou rovnomerne zalejeme zeleninu na plechu a spolu vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 30 minút.

    Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým nastrúhame druhú polovicu zemiakov, ktorú orestujeme na panvici na slnečnicovom oleji dozlata. Zmes osolíme a trošku tiež okoreníme. Nastúhame syr.

    Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po polhodine otvoríme rúru, na plech pokladieme nastrúhaný syr a zemiaky z panvice a dopekáme ďalším 5-6 minútiek. Hotové jedlo ozdobíme rukolou, alebo podávame s ľadovým, či hlávkovým šalátom v octovom náleve.

    Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :)

    Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

malusa
Chválim,,ružičkový kel mame radi a tato uprava sa mi páči,dakujem za recept:-)
haji
Pěkný receptík, příjemné suroviny.
mitzy
Malusa, Haji, Evelynba ďakujem vám za milé slová ;) potešilo.
1x haji
alena45
Veľmi zaujímavý recept. Ružičkovému kelu prichádzam na chuť čoraz viac a častejšie.
siisa
Pekný receptík milá @Mitzy :) Ružičkový kel mám veľmi rada a táto príprava sa mi páči. Niekedy vyskúšam...ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia