Zapekaná kapusta so zemiakmi
Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...
Naša milovaná zasmažená
Túto polievočku milujeme asi najviac na svete. Vždy si dokladáme aj tri krát. Už ju...
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.
Divina na smotane
Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Brokolicovo-syrový koláč so šunkou
U nás najobľúbenejší koláč naslano, variabilný francúzsky quiche (kiš).
Falafel s červenou repou
Falafel s červenou repou je príjemným spestrením tradičného falafelu. Cvikla fašírky pekne zjemňuje a zvláčňuje...
Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Nebíčkový bryndzový podplamenník
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.
Bravčové karé pod čapicou
Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť....
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Dolky babky Janky
Dolky babky Janky som nazvala preto, lebo ich robievala moja babička a sú najlepšie na svete....
Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.
Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Držková z hlivy ustricovej
Nie všetci ľúbia hovädzie držky, z ktorých sa varí držková polievka, ja som bol jeden...
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...
Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou
Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ...
Kuracie prsia s kokosovým mliekom
Receptov na kuracie prsia nikdy nie je dosť. Jeden z nich Vám prinášam aj ja...
Frankfurtská polievka
Túto polievočku som varila prvý krát a mala veľký úspech. Stále skúšam nové polievočky, pretože...
Slaný tvarohový koláč
Hladkú múku a studené maslo spracujeme prstami na "drobenku", pridáme 1-3 PL studenej vody. Ja...