Plnené bažantie stehno
Plnené bažantie stehno

Bažantia balotínka plnená mätovou penou

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018
Bažantia balotínka plnená mätovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

920 g
10 g
200 g
200 ml
20 g
200 ml
2 g
100 g mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie stehno umyjeme, očistíme a vykostíme. Z kúskov bažantieho stehna, zo smotany, z masla a mäty vymixujeme penu, dochutíme ju soľou.

  2. 2

    Bažantie stehno osolíme a naplníme mätovou penou. Mäso zrolujeme, opečieme na panvici a dopečieme v rúre pri 175 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Do zovretého mlieka ochuteného cukrom a soľou pomaly sypeme detskú krupicu a varíme na kašu. Pred koncom pridáme nasekané gaštany.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
používateľ nemá avatar
123
no, stačí vymeniť detskú krupicu za bezlepkovú krupicu a máte ďalšie fantastické jedlo pre bezlepkárov...

Pridaj komentár k receptu: