Bažantia balotínka plnená mätovou penou
Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
920 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
20 g |
|
200 ml |
|
2 g |
|
100 g mrazené |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bažantie stehno umyjeme, očistíme a vykostíme. Z kúskov bažantieho stehna, zo smotany, z masla a mäty vymixujeme penu, dochutíme ju soľou.
- 2
Bažantie stehno osolíme a naplníme mätovou penou. Mäso zrolujeme, opečieme na panvici a dopečieme v rúre pri 175 °C asi 25 minút.
- 3
Do zovretého mlieka ochuteného cukrom a soľou pomaly sypeme detskú krupicu a varíme na kašu. Pred koncom pridáme nasekané gaštany.
Tiež stehno:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu