Rýchla ázijská polievka

lenkakvasnickova - fotkalenkakvasnickova, 28. novembra 2018 19:30
Ďalšie recepty »

Kto má rád štipľavú Áziu si príde na svoje. Recept pritom netrvá dlhšie ako 30 minút :)

30 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si nachystáme suroviny. Ryžové rezance namočíme na 5-10 minút do vlažnej vody. Huby, kapustu, mrkvu, cibuľku a tofu nakrájame. Cibuľka je dobrá, keď je nakrájaná na väčšie kúsky a kapusta na rezančeky, pričom musíme odrezať drevitú časť kapusty. Do polievky dávame len jej zelenú časť.

  2. 2

    Do vriacej vody dáme variť už namočené rezance a varíme krátko, maximálne 4 minúty. Vyberieme a necháme scediť. Nachystáme si 1,5 litra zeleninového vývaru. Kto nemá hotový si môže spraviť z bujónu. Na pol litra ide jedna kocka zeleninového bujónu.

  3. 3

    Do hrnca dáme sezamový olej. Kto nemá, môže ho nahradiť pokojne olivovým. Do rozohriateho oleja pridáme huby, kapustu, mrkvu, bambusové výhonky a krátko podusíme asi 5 minút. Potom nasleduje chilli paprička. Niekto má rád sušené chilli, polievka tak chutí tiež výborne. Každý si chilli pridá podľa seba ako má rád.

  4. 4

    Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu a červenú cibuľku. Zalejeme vývarom.

  5. 5

    Takto zaliatu polievku necháme prejsť varom asi 5 minút a hotovo.

  6. 6

    Na spodok misky naberieme za hrsť ryžových rezancov a zalejeme polievkou. Hotovo :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist