Ázijská polievka
Ázijská polievka

Rýchla ázijská polievka

lenkakvasnickova - fotkalenkakvasnickova, 28. novembra 2018

Kto má rád štipľavú Áziu si príde na svoje. Recept pritom netrvá dlhšie ako 30 minút :)

30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
150 g
1 bal.
1 ks
2 ks
1 ks
1,5 l
 štipka
 podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si nachystáme suroviny. Ryžové rezance namočíme na 5-10 minút do vlažnej vody. Huby, kapustu, mrkvu, cibuľku a tofu nakrájame. Cibuľka je dobrá, keď je nakrájaná na väčšie kúsky a kapusta na rezančeky, pričom musíme odrezať drevitú časť kapusty. Do polievky dávame len jej zelenú časť.

  2. 2

    Do vriacej vody dáme variť už namočené rezance a varíme krátko, maximálne 4 minúty. Vyberieme a necháme scediť. Nachystáme si 1,5 litra zeleninového vývaru. Kto nemá hotový si môže spraviť z bujónu. Na pol litra ide jedna kocka zeleninového bujónu.

  3. 3

    Do hrnca dáme sezamový olej. Kto nemá, môže ho nahradiť pokojne olivovým. Do rozohriateho oleja pridáme huby, kapustu, mrkvu, bambusové výhonky a krátko podusíme asi 5 minút. Potom nasleduje chilli paprička. Niekto má rád sušené chilli, polievka tak chutí tiež výborne. Každý si chilli pridá podľa seba ako má rád.

  4. 4

    Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu a červenú cibuľku. Zalejeme vývarom.

  5. 5

    Takto zaliatu polievku necháme prejsť varom asi 5 minút a hotovo.

  6. 6

    Na spodok misky naberieme za hrsť ryžových rezancov a zalejeme polievkou. Hotovo :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia