Rýchla ázijská polievka
Kto má rád štipľavú Áziu si príde na svoje. Recept pritom netrvá dlhšie ako 30 minút :)
príprava
Postup
-
1
Najskôr si nachystáme suroviny. Ryžové rezance namočíme na 5-10 minút do vlažnej vody. Huby, kapustu, mrkvu, cibuľku a tofu nakrájame. Cibuľka je dobrá, keď je nakrájaná na väčšie kúsky a kapusta na rezančeky, pričom musíme odrezať drevitú časť kapusty. Do polievky dávame len jej zelenú časť.
- 2
Do vriacej vody dáme variť už namočené rezance a varíme krátko, maximálne 4 minúty. Vyberieme a necháme scediť. Nachystáme si 1,5 litra zeleninového vývaru. Kto nemá hotový si môže spraviť z bujónu. Na pol litra ide jedna kocka zeleninového bujónu.
- 3
Do hrnca dáme sezamový olej. Kto nemá, môže ho nahradiť pokojne olivovým. Do rozohriateho oleja pridáme huby, kapustu, mrkvu, bambusové výhonky a krátko podusíme asi 5 minút. Potom nasleduje chilli paprička. Niekto má rád sušené chilli, polievka tak chutí tiež výborne. Každý si chilli pridá podľa seba ako má rád.
- 4
Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu a červenú cibuľku. Zalejeme vývarom.
- 5
Takto zaliatu polievku necháme prejsť varom asi 5 minút a hotovo.
- 6
Na spodok misky naberieme za hrsť ryžových rezancov a zalejeme polievkou. Hotovo :)
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu