Fazuľový prívarok
Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 26. novembra 2018
Fazuľový prívarok (fotorecept)
Foto: kimlo

Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks menšia
1 PL
2 PL
200 ml
2 ks
4 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si namočíme fazuľu. Ja to robím tak, že za tú dobu vodu niekoľkokrát vymením. Na druhý deň ju dáme opäť do čistej vody a dáme variť. Po zovretí ju necháme 15 minút variť a vodu opäť zlejeme a vymeníme za druhú. Ja som to takto spravil 2x. Potom už do novej vody pridáme bobkový list a korenie, najlepšie v sitku, aby sa na konci lepšie vyberalo. Vody len toľko, aby bola fazuľa ponorená. Fazuľu uvaríme do polomäkka.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuli, prípadne pridáme ešte troche vody. Nesolíme! Uvaríme do mäkka. Medzitým si nakrájame na drobno cibuľu, orestujeme na masle, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Vlejeme do variacej sa fazule, osolíme podľa chuti a 10 minút povaríme.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Finálnu chuť si vyberieme sami. Možeme pridať cesnak alebo cukor a ocot, prípadne nasekaný kôpor, všetky varianty sú chutné. Ja som zvolil kyslú verziu.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na farmárskych trhoch som kúpil domacú sekanú a lančmít, ktoré sa k tomuto jedlu výborne hodia. Samozrejme sa dá použiť aj pečená klobása či iná údenina alebo mäso.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s čerstvo upečeným kváskovým chlebom...

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďalší skvelý tip na obed. Fazuľu doma mám, chlieb kváskový som upiekla včera, ja teda bez mäsa, obed môže byť. Ináč, tak isto mením vodu keď pripravujem a varím strukoviny. Nie sú potom také nadúvačné. A soľ dávam až po uvarení. Konečne niekto, kto varí podobne ako ja. Vďaka za jednoduchý a dobrý recept.
Pri Kimlovi musi mat clovek hlavne pevnu volu ( aby vsetko nezjedol na jedne krat, lebo je to tak vsetko vyborne navarene ) a neobmedzeny vstup do fitka :D, inak sa to neda pri nom :D.
Tak toto je výborné jedlo. Škoda, že nemám možnosť nakupovať dobroty z dvora, ale nahradím to nejakým mäsom. Urobím v sobotu, bude nás viac. Bude dobrota aj pochvala. Aj chlebík, ale zemiakový. Akosi som ešte stále na kváskový nenadobudla odvahu.Ale aj ten môj je výborný.
3x haji, kimlo, alda