Fazuľový prívarok fotorecept
Foto: kimlo
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred si namočíme fazuľu. Ja to robím tak, že za tú dobu vodu niekoľkokrát vymením. Na druhý deň ju dáme opäť do čistej vody a dáme variť. Po zovretí ju necháme 15 minút variť a vodu opäť zlejeme a vymeníme za druhú. Ja som to takto spravil 2x. Potom už do novej vody pridáme bobkový list a korenie, najlepšie v sitku, aby sa na konci lepšie vyberalo. Vody len toľko, aby bola fazuľa ponorená. Fazuľu uvaríme do polomäkka.
-
2
Očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuli, prípadne pridáme ešte troche vody. Nesolíme! Uvaríme do mäkka. Medzitým si nakrájame na drobno cibuľu, orestujeme na masle, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Vlejeme do variacej sa fazule, osolíme podľa chuti a 10 minút povaríme.
-
3
Finálnu chuť si vyberieme sami. Možeme pridať cesnak alebo cukor a ocot, prípadne nasekaný kôpor, všetky varianty sú chutné. Ja som zvolil kyslú verziu.
-
4
Na farmárskych trhoch som kúpil domacú sekanú a lančmít, ktoré sa k tomuto jedlu výborne hodia. Samozrejme sa dá použiť aj pečená klobása či iná údenina alebo mäso.
-
5
Podávame s čerstvo upečeným kváskovým chlebom...
.Asi zajtra navarím,takú chuť si mi urobil :-).
Ďakujem za uznanie, tiež som tento spôsob varenia strukovín objavil v iných receptoch, rád skúšam skúsenosti iných. :-)
Ďakujem. od Teba si to zvlášť cením :-)
Vyskúšaj a neobanuješ. :-)
U mňa ti bude Marika chutiť stale... :-) a veľmi ma to teší.
Ďakujem, sledujem ja Tvoje recepty, určite niektorý z nich vyskúšam.. :-)
Recept na ten chlieb som tu už dával, len som ho trocha upravil, miesto vody používam tmavé pivo, je to super.
Ďakujem za uznanie aj za link. :-)
Ahaa.Tak ok.Potom ho mám určite uložený;) S pivom robím aj ja,ale so svetlým.Vyskúšam teda tmavé.Ďakujem.
Pekná obmena, je to vlastne univerzána príloha, dá sa experimentovať :-)
Skvelé foto.
Ďakujem :-)
Áno je to chutné jedlo :-)
Ďakujem za koment, ja zase najbližšie vyskúšam tú tvoju fazuľu na husto. :-)
Uz davno sme sa tak nenapraskali... :-)))
Dakujem za recept.
Parádne si navaril kamarát, som rád že si vyskúšal a aj mi pripomenul tento recept, dlho som nerobil. ;-)
Ak máš záujem pošlem Ti tieto semiačka, prišli mi z usa, no ja už záhradu nemám.
Ak s tým nebudeš mat veľké náklady tak uvítam, rad vyskúšam nové odrody... poštovné uhradím :-)
Rada Ti to pošlem, daj kontakt, tak, aby si to vedel vymazať, ráno nakuknem:-)
Napíš mi na kimlo@pobox.sk
Vrátilo mi späť, adresa nenajdena:-(
Vzdialený server vrátil odpoveď:
554 5.7.1 : Recipient address rejected: Access denied, user does not exist
Dobre si to napisala? lebo som si poslal mail z firemnej adresy a prisiel mormalne.
poslal sim Ti mail.
Ja tiež dávam zemiaky do prívarku, aj mrkvu😊aj zelerovu stonku, čokoľvek mám v chladničke haha