Fazuľový prívarok fotorecept

kimlo - fotkaKimlo, 26. novembra 2018 8:23
Ďalšie recepty »
Fazuľový prívarok (fotorecept)Foto: kimlo

Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

4-5
porcie
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks menšia
1 PL
2 PL
200 ml
2 ks
4 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred si namočíme fazuľu. Ja to robím tak, že za tú dobu vodu niekoľkokrát vymením. Na druhý deň ju dáme opäť do čistej vody a dáme variť. Po zovretí ju necháme 15 minút variť a vodu opäť zlejeme a vymeníme za druhú. Ja som to takto spravil 2x. Potom už do novej vody pridáme bobkový list a korenie, najlepšie v sitku, aby sa na konci lepšie vyberalo. Vody len toľko, aby bola fazuľa ponorená. Fazuľu uvaríme do polomäkka.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuli, prípadne pridáme ešte troche vody. Nesolíme! Uvaríme do mäkka. Medzitým si nakrájame na drobno cibuľu, orestujeme na masle, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Vlejeme do variacej sa fazule, osolíme podľa chuti a 10 minút povaríme.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Finálnu chuť si vyberieme sami. Možeme pridať cesnak alebo cukor a ocot, prípadne nasekaný kôpor, všetky varianty sú chutné. Ja som zvolil kyslú verziu.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na farmárskych trhoch som kúpil domacú sekanú a lančmít, ktoré sa k tomuto jedlu výborne hodia. Samozrejme sa dá použiť aj pečená klobása či iná údenina alebo mäso.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s čerstvo upečeným kváskovým chlebom...

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist