Fazuľový prívarok
Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 26. novembra 2018
Fazuľový prívarok (fotorecept)
Foto: kimlo

Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks menšia
1 PL
2 PL
200 ml
2 ks
4 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si namočíme fazuľu. Ja to robím tak, že za tú dobu vodu niekoľkokrát vymením. Na druhý deň ju dáme opäť do čistej vody a dáme variť. Po zovretí ju necháme 15 minút variť a vodu opäť zlejeme a vymeníme za druhú. Ja som to takto spravil 2x. Potom už do novej vody pridáme bobkový list a korenie, najlepšie v sitku, aby sa na konci lepšie vyberalo. Vody len toľko, aby bola fazuľa ponorená. Fazuľu uvaríme do polomäkka.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuli, prípadne pridáme ešte troche vody. Nesolíme! Uvaríme do mäkka. Medzitým si nakrájame na drobno cibuľu, orestujeme na masle, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Vlejeme do variacej sa fazule, osolíme podľa chuti a 10 minút povaríme.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Finálnu chuť si vyberieme sami. Možeme pridať cesnak alebo cukor a ocot, prípadne nasekaný kôpor, všetky varianty sú chutné. Ja som zvolil kyslú verziu.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na farmárskych trhoch som kúpil domacú sekanú a lančmít, ktoré sa k tomuto jedlu výborne hodia. Samozrejme sa dá použiť aj pečená klobása či iná údenina alebo mäso.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s čerstvo upečeným kváskovým chlebom...

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
Ďalší skvelý tip na obed. Fazuľu doma mám, chlieb kváskový som upiekla včera, ja teda bez mäsa, obed môže byť. Ináč, tak isto mením vodu keď pripravujem a varím strukoviny. Nie sú potom také nadúvačné. A soľ dávam až po uvarení. Konečne niekto, kto varí podobne ako ja. Vďaka za jednoduchý a dobrý recept.
V jednom ukrajinskem kramku jsem si koupila hodne drahou sklenicku taaakhle velikych, bilych fazoli. Ja je sice zas moc nejim, ale chci udelat salat - fazole, zeli. Tak to rozdelim a uvarim jeste tohle. A krasna fotka, @Kimlo !
Pěkný a moc chutný recept. S bramborou jsem fazulový prívarok ještě nedělala, je čas vyzkoušet i tvoji variantu. Jsi šikovný! Farmárské trhy s takovými dobrotami tiše závidím.
Joj, to je krásna fotka, dobré jedlo a ten chlebík, ten až spieva! Zajtra síce musí byť už konečne kapustnica, ale potom naskore uvarím. Už teraz si robím chúťky.
Tak toto je výborné jedlo. Škoda, že nemám možnosť nakupovať dobroty z dvora, ale nahradím to nejakým mäsom. Urobím v sobotu, bude nás viac. Bude dobrota aj pochvala. Aj chlebík, ale zemiakový. Akosi som ešte stále na kváskový nenadobudla odvahu.Ale aj ten môj je výborný.
Toto jedlo je že najsamlepšie a ešte s domácim kváskovým chlebíkom.Apropo,mne sa tiež už pečie;))).Krásna prezentácia.Normálne by som neváhala a dala by som si aj teraz:)))) A mohla by som poprosiť rp na chlebík.Aspoň tak zhruba.Vyzerá skvele.
@Dvorka (26.11.2018 09:11)
Ďakujem za uznanie, tiež som tento spôsob varenia strukovín objavil v iných receptoch, rád skúšam skúsenosti iných. :-)
@Kimlo tak je tu obed. Z poloviny sklenicky velikych fazoli, do toho par malinkych bramburek a od kamaradky slovenska, vyborna, klobasa. Skvele jidlo. Zacnu oooobcas varit fazole! :-) Joo, nekdy fotka dela vic nez samotny recept.


Kedysi som to varila často, veľkú bielu fazuľu s krumpľami, hlavne na chalupe. U nás bez klobásy, lebo klobása bola vzácnosť a bolo ju škoda len tak hodiť do polievky. Idem do obchodu po bielu fazuľu, bude zajtra na obed. Klobúk dolu za krásny jedlý recept, a vďaka za pripomenutie.
Robila som dnes podla tohto receptu, ibaze trosku akoby taku hustejsiu polievku. Fazulu som varila spolu s udenymi rebrami...
Uz davno sme sa tak nenapraskali... :-)))
Dakujem za recept.




Pridaj komentár k receptu: