Paštrnáková polievka
Foto: janger
Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi Zobraziť celý popisNemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi receptami. A mozno sa niekto bude inspirovať.
porcie
príprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1,5 l |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
150 g |
|
450 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na oleji oprazime pokrajanu velku cibulu a cesnak.
- 2
Pridame pokrajany pastrnak, por, zemiaky.
- 3
Zalejeme vodou, pridame kocku bujonu alebo svoj vlastny domaci bujon, bobkovy list. Varime, kym je zelenina uvarena.
- 4
Vyberieme bobkovy list a polievku rozmixujeme. Pridame na kocky pokrajanu slaninku, smotanu na varenie, horcicu. Prevarime. Podla chuti pridame sol a mlete korenie. Smotanu pridavat nie je nevyhnutne, polievka je dobra aj tak.
- 5
Na panvici nasucho oprazime posekane lieskove oriesky.
- 6
Polievku posypeme orieskami, petrzlenovou vnatou a plesnovym syrom. Ja som mala cambozolu, to je makky syr s modrou plesnou. Moze byt, samozrejme, aj iny syr. Plesnovy syr k tejto polievke velmi svedci.
- 7
Ak vyskusate, prajem dobru chut.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mila @haji , dakujem za komentar. Tiez ta mockrat pozdravujem...A Miska sa tesi, ze si na nu nezabudla :-).
@bozulka , ano, stale, uz poriadnu vacsinu svojho zivota...Tebe sa ako dari, ako sa mas?
Ze si polievkova, o tom svedci aj mnozstvo dobrych receptov na polievku, ktore tu mas zverejnene. Tvoju kulajdu som uz viackrat robila. Pozdravujem :-).