Paštrnáková polievka
Paštrnáková polievka

Paštrnáková polievka

janger - fotkajanger, 23. novembra 2018
Paštrnáková polievka
Foto: janger

Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi receptami. A mozno sa niekto bude inspirovať.

4-5
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
2 PL
1,5 l
1 kocka
1 ks
150 ml
150 g
450 g
50 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji oprazime pokrajanu velku cibulu a cesnak.

  2. 2

    Pridame pokrajany pastrnak, por, zemiaky.

  3. 3

    Zalejeme vodou, pridame kocku bujonu alebo svoj vlastny domaci bujon, bobkovy list. Varime, kym je zelenina uvarena.

  4. 4

    Vyberieme bobkovy list a polievku rozmixujeme. Pridame na kocky pokrajanu slaninku, smotanu na varenie, horcicu. Prevarime. Podla chuti pridame sol a mlete korenie. Smotanu pridavat nie je nevyhnutne, polievka je dobra aj tak.

  5. 5

    Na panvici nasucho oprazime posekane lieskove oriesky.

  6. 6

    Polievku posypeme orieskami, petrzlenovou vnatou a plesnovym syrom. Ja som mala cambozolu, to je makky syr s modrou plesnou. Moze byt, samozrejme, aj iny syr. Plesnovy syr k tejto polievke velmi svedci.

  7. 7

    Ak vyskusate, prajem dobru chut.

    Paštrnáková polievka - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Pěkná a jistě chutná polívčička. Zeleninové polévky miluju, dám si se smetánkou, hmm Díky za inspirativní receptík. Letí pozdraveníčíko a Miske pohlazeníčko!

Pridaj komentár k receptu: