Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 28. novembra 2018 17:12
Ďalšie recepty »

Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.

10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
500 ml
20 g
1 ks
1 ČL
štipka
1 ks (dužina)
1/2 ČL
 (na vysmážanie)
Domáca Nutella:
1 ks
1 ks
2 ČL
Okrem toho:
 (na posypanie)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto na lievance: Do vlažného mlieka pridáme vajce, droždie, cukor a zľahka prešľaháme metličkou. Potom pridáme preosiatu múku, dužinu z vanilkového struku, škoricu a soľ. Všetko rozmiešame metličkou, aby vzniklo hustejšie cesto. V panvici na masle vysmážame lievance.

  2. 2

    Nutella: Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a vyberieme dužinu, ktorú popučíme vidličkou. Pridáme roztlačený banán, kakao a vymiešame na hladký krém.

  3. 3

    Nutellovým krémom a ríbezľovým džemom plníme hotové lievance. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ríbezľami alebo iným drobným ovocím. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist