Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Foto: kucharocka123
Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
500 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 ks (dužina) |
|
1/2 ČL |
|
(na vysmážanie) |
|
Domáca Nutella: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto na lievance: Do vlažného mlieka pridáme vajce, droždie, cukor a zľahka prešľaháme metličkou. Potom pridáme preosiatu múku, dužinu z vanilkového struku, škoricu a soľ. Všetko rozmiešame metličkou, aby vzniklo hustejšie cesto. V panvici na masle vysmážame lievance.
- 2
Nutella: Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a vyberieme dužinu, ktorú popučíme vidličkou. Pridáme roztlačený banán, kakao a vymiešame na hladký krém.
- 3
Nutellovým krémom a ríbezľovým džemom plníme hotové lievance. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ríbezľami alebo iným drobným ovocím. Dobrú chuť!
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu, med do nutelly nedávam, lebo mám v rodine diabetika. A do lievancového cesta iba čajovú lyžičku cukru (niekedy aj menej, aby vzišiel kvások). Občas cesto urobím iba zo samotnej špaldovej múky, ale to chutí iba mne :) Vyskúšam aj ražnú múku, alebo ovsené vločky. Ďakujem za tip.
Ďakujem Haji, na lievance používam silikónovú formu, ktorú položím do rozohriatej panvice vymazanej maslom, sú tam 4 otvory a už do nich len nalejem cesto, potom formu chytím za uši, naraz všetky 4 lievance prevrátim a dosmažím z druhej strany. Niekedy je však väčšie čaro robiť ich len tak od oka, ako to robili naše babky:)
Děkuji za přiblížení. Dnes je plno udělátek. Už dávno jsem přestala chtít všechno co vidím. Dopadlo by to tak, že bych platila nájem a spala u kontejnerů. Ale vždy obdivuju perfektní tvary jídla. "Od oka" mám všechno šišaté, nestejné. Moja babka mi říkávala, že mám "oko z Kašparovy krávy". A mám. Doteď.
Urcite vyskúsaj,sú super chutné :-) Ja na štastie taký problém nemám,moji synovia lúbia aj tmavé múky nasladko či naslano :-)) A manžel ten tiež nepreberá,tomu je hlavné,aby to v prvomrade dobre chutilo :-)