Kapustové rizoto
Kapustové rizoto

Lahanali pilav/Kapustové rizoto fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. novembra 2018
Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutný pilav s čerstvou hlávkovou kapustou.

60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks
1 dl
2 dl
50 g (82 %)
2 KL
podľa chuti
podľa potreby
cca 9 dl (na podliatie)
trocha




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme suroviny... Budeme potrebovať polovicu z veľkej hlávky kapusty, to je cca 1 kg. Ďalej cibuľu buď 2 veľké alebo 3 stredné. Ryžu a celozrnný bulgur, ale môže byt aj nahrubo drvený. A ešte zo 50 g masla 82 %. Kapustu si nakrájame na tenké rezance a cibuľu nadrobno.

    Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastróla alebo hlbšej panvice dáme olej a maslo, na ktorom nielen zosklovatíme, ale aj trocha popečieme nakrájanú cibuľu. Keď už chytila pekne farbu, pridáme k nej ryžu s bulgurom a chvíľku opražíme.

    Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvílke vyberieme cibulovú ryžu/bulgur z panvice na jeden tanier. Dáme kapustu a troška oleja a na väčšom ohni ju kde-tu opečieme. Následne podlejeme vodou (ja som dala 8 dl) osolíme a necháme zakryté variť, kým kapusta nezmäkne.

    Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je už kapusta mäkká (to je cca 30 minút), pridáme opečenú cibuľovú ryžu/bulgur, trocha mletého korenia, mätu a ešte soľ podľa chuti. Premiešame a necháme dodusiť, aby vsiaklo celú tekutinu. Ja zvyknem premiešať a skontrolovať, keď už vidím, že vsiaklo tekutinu. Ochutnám a podľa potreby ešte prilejem 1 dl vody a nechám dodusiť. Tento pilav je lepší, keď je vláčnejší a nie keď do sucha popije ryža/bulgur celú tekutinu :-)

    Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pilav je veľmi chutný a vhodný nielen ako jedna z príloh na stole, ale aj ako samotné jedlo :-) Na začiatku opečená kapusta mu dodá na chuti a aj opečená cibula tam dá skvelú jedinečnú chuť :-) Prajem dobrú chuť!

    Lahanali pilav/Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
@Frezia budem rada ak vyskusas a bude vám chutit :-) @Monty :-) nooo veru,nezaprieš že ste rodina ;-)) vdaka za komentík. @Mijaita viem,ze ty máš takéto jedlá rada,takže verím,ze ti bude chutit :-) Prajem vsetkým príjemný večer.
terinka55
Toto by som ja asi nevarila, ale o to s väčšou radosťou by som si nechala od Teba naložiť, pekne ďakujem.
klukodvody
No a zase pozdrav od manželky a samozřejmě ode mně také. Bulgur a už musím zítra udělat. Ale já si přidám kousek uzeného. Tak 20 až 30 dkg. Srdečně zdravíme.
mijaita
@Cesminaz tak uz bude k obedu. Pridala jsem klasicky opecene vlasove nudlicky. Nevadi, vid? :-) Tvoje jidla bez isotu bych povazovala za nedodelana, takova "naha" :-) Vyborne, jedle, diky za podnetny recept!


cesminaz
@Terinka a prečo nie? Ved je to lahké pripravit :-) Ale máš pravdu, este lahšie je si prisadnút k hotovému ze? :-)) @Izabella :-) dakujem @Klukodvody kludne si to este prispôsobte vasej chuti ;-) Dúfam,ze vam bude chutit.Pozdravujem!
cesminaz
@Mijaita (26.11.2018 09:49)

Ty si žena činu,to už tu všetci vieme :-)) Krásna fotka,teším sa ze si vyskúšala a ze chutilo.Tá Isot paprika je už ako čerešnička na torte :-)) tú si už každý dá všade,kde mu to chutí.Dakujem za odozvu a pekný vecer prajem :-)
kucharocka123
Výborný recept, toto by mi určite chutilo aj ako samostatné jedlo. Určite vyskúšam. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia