Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 PL podľa vlastného výberu |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
za hrsť |
|
3-4 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks menšia |
|
200 g (namočená aspoň na 4 hod) |
|
600 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 ml |
|
za hrsť (nemusia byť) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.
- 2
Pridáme zopár karí listov a štipku horčičných semienok.
- 3
Všetku zeleninu očistíme, spolu so šampiňónmi nakrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca (okrem listov z kalerábu) spolu s opláchnutou fazuľou (vopred aspoň 4 hodiny namočenú vo vode).
- 4
Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme približne 20 minút.
- 5
Dobre ochutíme. Zalejeme passatou a pridáme listy z kalerábu.
- 6
Varíme, kým mungo a zelenina nezmäknú (približne ešte 15 minút). Dávame pozor, aby sa mungo neprevarila, vtedy už nemá pekný tvar.
- 7
Podávame so zemiakovou kašou, s ryžou alebo chlebíkom. Pri podávaní môžte posypať sezamovými semiačkami a pridať chilli sriracha omáčku podľa chuti.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu