Mungo fazuľa
Mungo fazuľa

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi

blissofplants - fotkablissofplants, 29. októbra 2021
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL podľa vlastného výberu
50 g
1 ks
1 ks
1/4 ks
za hrsť
3-4 ks
1/2 ks
1/2 ks menšia
200 g (namočená aspoň na 4 hod)
600 ml
50 ml
za hrsť (nemusia byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.

  2. 2

    Pridáme zopár karí listov a štipku horčičných semienok.

  3. 3

    Všetku zeleninu očistíme, spolu so šampiňónmi nakrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca (okrem listov z kalerábu) spolu s opláchnutou fazuľou (vopred aspoň 4 hodiny namočenú vo vode).

  4. 4

    Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme približne 20 minút.

  5. 5

    Dobre ochutíme. Zalejeme passatou a pridáme listy z kalerábu.

  6. 6

    Varíme, kým mungo a zelenina nezmäknú (približne ešte 15 minút). Dávame pozor, aby sa mungo neprevarila, vtedy už nemá pekný tvar.

  7. 7

    Podávame so zemiakovou kašou, s ryžou alebo chlebíkom. Pri podávaní môžte posypať sezamovými semiačkami a pridať chilli sriracha omáčku podľa chuti.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha