Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1-2 PL podľa vlastného výberu | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| za hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks menšia | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (namočená aspoň na 4 hod) | 
                                                             | 
                                                    
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| za hrsť (nemusia byť) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.
- 2
 Pridáme zopár karí listov a štipku horčičných semienok.
- 3
 Všetku zeleninu očistíme, spolu so šampiňónmi nakrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca (okrem listov z kalerábu) spolu s opláchnutou fazuľou (vopred aspoň 4 hodiny namočenú vo vode).
- 4
 Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme približne 20 minút.
- 5
 Dobre ochutíme. Zalejeme passatou a pridáme listy z kalerábu.
- 6
 Varíme, kým mungo a zelenina nezmäknú (približne ešte 15 minút). Dávame pozor, aby sa mungo neprevarila, vtedy už nemá pekný tvar.
- 7
 Podávame so zemiakovou kašou, s ryžou alebo chlebíkom. Pri podávaní môžte posypať sezamovými semiačkami a pridať chilli sriracha omáčku podľa chuti.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu