Tekvicové halušky
Tekvicové halušky

Tekvicové halušky s tvarohom a kôprom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 20. októbra 2021
Tekvicové halušky s tvarohom a kôprom
Foto: Viki Sisáková
40 minút
príprava

Suroviny

320 g očistená
250 g
1 ks
3 ks
50 g
1 ks väčšia
250 g
2 stonky
100 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokkaido očistíme, semienka vyberieme, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Pridáme vajíčko, žĺtky, hladkú múku, soľ a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Vymiešame hladké cesto, z ktorého pripravíme halušky - varíme ich vo vriacej vode 5–7 minút a vyberieme.

  2. 2

    Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu. Smotanu rozmiešame s troškou soli a nasekaným kôprom.

  3. 3

    Uvarené halušky ozdobíme osmaženou cibuľou, kôprovou smotanou a posypeme tvarohom. Môžeme dozdobiť kôprom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia