Tekvicové halušky s tvarohom a kôprom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 20. októbra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 20. októbra 2021
Foto: Viki Sisáková
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu hokkaido očistíme, semienka vyberieme, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Pridáme vajíčko, žĺtky, hladkú múku, soľ a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Vymiešame hladké cesto, z ktorého pripravíme halušky - varíme ich vo vriacej vode 5–7 minút a vyberieme.
- 2
Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu. Smotanu rozmiešame s troškou soli a nasekaným kôprom.
- 3
Uvarené halušky ozdobíme osmaženou cibuľou, kôprovou smotanou a posypeme tvarohom. Môžeme dozdobiť kôprom.
Tiež tekvicové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu