„Stejky“ z mletého mäsa so zeleninovým rizotom
Jednoduchý a celkom rýchly recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g mleté (najlepšie bravčové) |
|
1 ks |
|
cca 20 g (ľubovoľná) |
|
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
|
Ryža: | |
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 malá miska (ľubovoľná) |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Do misky dáme 350 gramov mletého mäsa, najlepšie bravčové. Pridáme čierne mleté korenie, štipku mletej papriky, vajce a múku (približne 1 menší pohár). Nakoniec pridáme kebab korenie a korenie na grilované mäso. Všetko poriadne premiešame.
- 2
Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie guličky, ktoré následne vytvarujeme na stejky. Na panvici zohrejeme olej a naše stejky na ňom z oboch strán opečieme, kým nedostanú zlatistú farbu.
- 3
Ryža: Ryžu dáme na jemné sitko a 2x ju opláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať. Medzitým si zohrejeme asi 500 ml vody a dáme si na sporák hriať platňu na plný plameň. Ryžu poslednýkrát prelejeme horúcou, nie vriacou vodou a necháme odkvapkať.
- 4
Následne si opražíme nakrájanú cibuľu na oleji, potom pridáme 1 hrnček ryže a chvíľu ju popražíme. Potom pridáme 2 hrnčeky vriacej vody a pridáme vegetu a kebab korenie. Varíme 10 minút medzitým dávame pozor, aby ryža neprihorela.
- 5
Keď ešte zostane nad ryžou trocha vody, pridáme zeleninu a 1 PL kečupu.
- 6
Keď v ryži neostane voda môžeme ju odstaviť a potom už len podávame. Dobrú chuť :))
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie do fašírok idú iné veci a nechutia ako fašírky