Kačacie prsia s černicovou omáčkou
Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021
Foto: archív Petra Vargu
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia narežeme na strane s kožou do mriežky. Votrieme do nich mleté korenie a malé množstvo soli. Prsia opečieme na suchej panvici, najskôr kožou dolu. Z každej strany opekáme približne 5 minút. Opečenú chrumkavú kožu ponatierame medom.
- 2
Mäso dáme do malého pekáčika a vložíme ho približne na 6 minút do rúry vyhriatej na 190 °C. Po upečení vyberieme a necháme asi 4 minúty odpočívať. Až potom nakrájame na plátky.
- 3
Na panvicu s vypečeným tukom z kačacích pŕs pridáme 1 lyžicu cukru. Necháme rozpustiť, podlejeme vínom, pridáme 50 g černíc a povaríme asi 5–10 minút na hustejšiu omáčku.
- 4
Kačacie prsia podávame s omáčkou, grilovanou tekvicou, oblanšírovanou zelenou špargľou, černicami a malinami.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu