Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s černicovou omáčkou

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021
Kačacie prsia s černicovou omáčkou
Foto: archív Petra Vargu
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
50 g
1 PL
100 ml
Na podávanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme na strane s kožou do mriežky. Votrieme do nich mleté korenie a malé množstvo soli. Prsia opečieme na suchej panvici, najskôr kožou dolu. Z každej strany opekáme približne 5 minút. Opečenú chrumkavú kožu ponatierame medom.

  2. 2

    Mäso dáme do malého pekáčika a vložíme ho približne na 6 minút do rúry vyhriatej na 190 °C. Po upečení vyberieme a necháme asi 4 minúty odpočívať. Až potom nakrájame na plátky.

  3. 3

    Na panvicu s vypečeným tukom z kačacích pŕs pridáme 1 lyžicu cukru. Necháme rozpustiť, podlejeme vínom, pridáme 50 g černíc a povaríme asi 5–10 minút na hustejšiu omáčku.

  4. 4

    Kačacie prsia podávame s omáčkou, grilovanou tekvicou, oblanšírovanou zelenou špargľou, černicami a malinami.

Diskusia k receptu