Srbské rebierko fotorecept
Foto: kimlo
Recept som objavil na internete a hneď som sa rozhodol aj vyskúšať.
Zdroj: internet
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks s kosťou |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
500 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si mäso a suroviny, ak je karé s kosťou vcelku, rozrežeme a nasekáme na jednotlivé porcie – rebierka. Kto nemá karé s kosťou, môže použiť aj bez nej.
-
2
Rebierka trocha naklepeme hánkami päste, tĺčik na mäso necháme v tomto prípade odpočívať v šuplíku. Osolíme a okoreníme ich.
-
3
Na masti rebierka prudko opečieme do zlatista. Potom vyberieme a odložíme.
-
4
Vo výpeku orestujeme červenú cibuľu pokrájanú ma mesiačiky a plátky cesnaku.
-
5
Pridáme na pásiky nakrájané papriky a orestujeme.
-
6
Pridáme paradajkové pyré a orestujeme.
-
7
Zalejeme vývarom, pridáme rebierka, zamiešame a prikryté dusíme asi 50 minút do mäkka. Ja som použil pomalý hrniec, úroveň LOW na 4 hodiny.
-
8
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, a z masla a hladkej múky spravíme zápražku, ktorou omáčku zahustíme. Kto múku nechce použiť, môže časť zeleniny rozmixovať ponorným mixérom, zelenina nám omáčku tiež zahustí.
-
9
Mäso vrátime do omáčky a povaríme asi 10 minút.
-
10
Podávame s pečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Samozrejme dá sa použiť aj ryža, prípadne iná príloha.
Ďakujem, už sú aj zjedené :-)
Ďakujem, veľmi si to cením od takej skvelej kuchárky...
Dobre si navaril, veľmi fajne
Dusim v kastroli, ked je dobre maso, staci tak hodinka.
Vďaka za ocenenie, teší ma to, áno, z krkovičky to bude tiež super.
Ďakujem za uznanie, jasne že sa dajú použiť aj paradajky, dokonca poznám verziu aj pečenie v alobale. Toto bolo fakt chutné.
Ahoj, dík za koment, mám rád Tvoje komentáre, sú poučné a povzbudzujúce. Tento recept síce nieje podľa normy, mám ho od kamaráta Brepty z odkazu, ale je to taká jednoduchšia verzia pre domácnosť, než minútka z reštaurácie. Predsa len, mäso sa dusí trocha dlhšie než sľubovaných 20 minút čakania hosťa v reštaurácii... ale ak sú predpripravené, nemám námietky. :-)
Ďakujem za pochvalu :-)
Výborný recept, obľúbený skoro v každej domácnosti.
Ono sa to môže podávať aj ako minútka, kotlety sú zvláštne mäso - buď sa len tak opečú pár minút na horúcej panvici z každej strany alebo potom sa dusia dlhšie, ako si urobil ty. Niečo medzi tým a mäso je tvrdé.
Neviem, či som to dobre pochopila, ale aj @chemik to tak chcel povedať?
Pekný deň všetkým.
Vyskúšaj, nebudeš sklamaný!
Myslím že si to správne napísala. Buď minutka, alebo dusiť. Minutku som ešte neskúšal.
Doporučuji kvůli chuti minutku. Zeleninu lze předupravit předem za 2-3 minuty v mikrovlnce při plném výkonu (místo klasického blanžírování). Pak je ve výpeku hotová dřív než kotleta zchladne.
Ešte skúsim podľa tvojho receptu aj králičie stehna, potom dám vedieť.