Plnené patizónové placky fotorecept
Foto: izabella929
A opäť z patizónu je ďalšie chutné jednoduché jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Patizón som ošúpala a nastrúhala na hrubšej časti strúhadla. Pridala som soľ a mleté korenie.
-
2
Domácu klobásu som nakrájala na širšie kúsky. Neskôr som ich prekrojila na polovicu, aby placky neboli tak veľmi vysoké.
-
3
K postrúhanému patizónu som pridala som vajce...
-
4
...hladkú múku a všetko dobre premiešala.
-
5
Masť som nechala rozohriať. Z pripraveného cesta som uložila do masti za dve lyžice.
-
6
Do tých dvoch lyžíc cesta som mierne vtlačila klobásu a zakryla som ďalšími dvomi lyžicami cesta. Placky som piekla z oboch strán do chrumkava.
-
7
Druhú časť som už robila s pozdĺžne prekojenou klobásou. Takto placky neboli až tak vysoké a lepšie sa prepiekli. Klobásu som zakryla druhou časťou cesta.
-
8
Upečené placky som uložila do misy vystlanej kuchynským papierom, aby odsal prebytočný tuk. Veľmi dobrú chuť urobila klobása v týchto plackách.
-
9
Placky, haruľa, ako chcete to volajte, v každom prípade je to veľmi jednoduché a lacné jedlo. Ja som podávala s paradajkovým šalátom, ale hodí sa k tomu aj zálievka trebárs aj z bieleho jogurtu s kôprom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár
Na plnenie mozes pouzit cokolvek... Ja som zeniakovu placku plnila jaternicou... Fantazia zalezi od nas, co nam chuti, tym si naplnime.... Zvykla som pouzit aj maso z nedelnej polievky..
Nech sa vydari..