Patizónové placky
Patizónové placky

Plnené patizónové placky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. októbra 2021

A opäť z patizónu je ďalšie chutné jednoduché jedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
 domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Patizón som ošúpala a nastrúhala na hrubšej časti strúhadla. Pridala som soľ a mleté korenie.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Domácu klobásu som nakrájala na širšie kúsky. Neskôr som ich prekrojila na polovicu, aby placky neboli tak veľmi vysoké.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K postrúhanému patizónu som pridala som vajce...

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...hladkú múku a všetko dobre premiešala.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Masť som nechala rozohriať. Z pripraveného cesta som uložila do masti za dve lyžice.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do tých dvoch lyžíc cesta som mierne vtlačila klobásu a zakryla som ďalšími dvomi lyžicami cesta. Placky som piekla z oboch strán do chrumkava.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhú časť som už robila s pozdĺžne prekojenou klobásou. Takto placky neboli až tak vysoké a lepšie sa prepiekli. Klobásu som zakryla druhou časťou cesta.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené placky som uložila do misy vystlanej kuchynským papierom, aby odsal prebytočný tuk. Veľmi dobrú chuť urobila klobása v týchto plackách.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Placky, haruľa, ako chcete to volajte, v každom prípade je to veľmi jednoduché a lacné jedlo. Ja som podávala s paradajkovým šalátom, ale hodí sa k tomu aj zálievka trebárs aj z bieleho jogurtu s kôprom. Prajem vám dobrú chuť.

    Plnené patizónové placky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže byť dobré....patizón som nejedla ani neviem odkedy, iste, klobása to riadne ochutí, ak je dobrá domáca, čo sa mne nepodarí. Ešte by som pridala trochu cesnaku aj do tej zmesi, ale záleží od ochutnávačov. Inak, vábne vyzerajú......
1x haji
izabella929
@evanaaa (19.10.2021 18:15)

Na plnenie mozes pouzit cokolvek... Ja som zeniakovu placku plnila jaternicou... Fantazia zalezi od nas, co nam chuti, tym si naplnime.... Zvykla som pouzit aj maso z nedelnej polievky..
Nech sa vydari..
haji
Moc pěkný receptík, s radostí bych ochutnala, toto bude velká dobrota!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha