Čierna šošovica so zelerovými plackami
Foto: blissofplants
Recept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho preložila , len keďže Angličania robia všetko opačne??, v postupe je napísané, že Zobraziť celý popisRecept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho preložila , len keďže Angličania robia všetko opačne??, v postupe je napísané, že sa zeler najprv uvarí vo vode a potom strúha tak som to aj urobila, hmm nabudúce ostanem pri našom postupe, pri varení sa zbytočne stratia vitamíny?♀️ takže kľudne strúhajte surovú zeleninu? ohľadom chuti, keďže zeler má dosť výraznú chuť, ja by som ešte pridala viac zemiakov, pre mňa chuť toho zeleru bola dosť výrazná.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Šošovica: | |
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
za hrsť |
|
200 g (namočená cez noc vo vode) |
|
50 ml |
|
800 ml |
|
Na ozdobu: | |
(semienka) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zelerové placky: | |
1/2 ks |
|
1 ks veľký |
|
3 PL |
|
(na vyprážanie) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, karí listy, paradajky a podusíme niekoľko minút.
- 2
Pridáme opláchnutú vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou, privedieme k varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 20 minút.
- 3
Ochutíme, pridáme paradajkové pyré a varíme. kým šošovica nezmäkne.
- 4
Zelerové placky: Očistený na polovicu rozkrojený zemiaky a očistený a na 4 cm kúsky nakrájaný zeler uvaríme vo vode zhruba 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
- 5
Po vychladnutí zeleninu nastrúhame do misky, dobre ochutíme a zmiešame s kukuričnou múkou.
- 6
Vytvarujeme placky (malo by ich byť 8 ks).
- 7
Zohrejeme si olej v panvici a placky z oboch strán opražíme do zlatista.
Tiež s plackami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemáš za čo 😍🤗 príjemný večer prajem
Namočením strukovín sa zlepší ich stráviteľnosť a taktiež výživová hodnota strukovín🙂takže nie je to len o tom že sa skôr uvaria..ale je to samozrejme na tebe, ako chceš😉maj krásny večer
Ďakujem krásne 😍❤😍
Jasne, ja jsem take zkusila namocit, ta nemacena mi chutna mnohem vic, varim ji pomerne casto a mam ji rada. Na tenhle recept se moc tesim!
U mňa to je už aj zvykom to namáčanie😉
:-) jako u me nenamaceni :-) A vis co, vcera i dnes jsem zapomnela koupit celer :-(