Patizónový prívarok s jogurtom fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý obed z plodov jesene.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
1 PL |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Patizón som umyla a osušila.
-
2
Rozrezala som ho na dve polovice, ošúpala a nakrájala na mesiačiky.
-
3
Mesiačiky som nakrájala na malé kocky. Ošúpala som cibuľu a cesnak.
-
4
Na masti som orestovala cibuľu, cesnak a pridala som celú rascu.
-
5
Pridala som kocky patizónu a spolu chvíľku podusila.
-
6
Pridala som mletú červenú papriku.
-
7
Osolila, okorenila.
-
8
Pridala som toľko vody, aby boli kocky patizónu ponorené a dusila som do mäkka. Nenechávam rozvariť, lepšie mi chutia keď sú akurát.
-
9
Pripravila som domáce mlieko aj biely jogurt. Týmto jogurtom teraz zahusťujem aj polievky na kyslo. Je to zdravšie ako umelé smotany.
-
10
V troške mlieka som rozmiešala múku.
-
11
Pridala som za jednu lyžicu jogurtu.
-
12
A všetko som pridala k uvarenému patizónu. Nechala som na slabom plameni prejsť varom.
-
13
Keď sa múka uvarila, pridala som zbytok bieleho jogurtu. Rozmiešala a už iba chvíľku nechala podusiť.
-
14
Hotový prívarok som ochutila, cukrom, citrónovou šťavou a napokon nakrájaným kôprom.
-
15
Podávala som s vareným vajíčkom a domácim chlebom. Prajem vám dobrú chuť.
Ibdivujem tvoju zrucnost v kuchyni a nepochybujem o tom, ze toto jedlo nezvladnes... Nech sa ti dari v kuchyni s vareskou... Dakujem pekne za komentar
Som o tom presvedcena mila @haji ...dakujem pekne za komentar.
Ked ochutnas, budes prekvapeny chutou... Dakujem pekne za komentar..