Hovädzí guláš s koreňovou zeleninou
Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 22. októbra 2021
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 22. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky s rozmermi asi 4x4 cm. Opečieme ich na masti tak, aby stmavli. Mäso vyberieme.
- 2
Na výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu a zeleninu. Pridáme pretlak, chvíľu restujeme. Potom priebežne prilievame víno a varíme, než sa čiastočne odparí. Na záver pridáme sladkú papriku, opečieme a prilejeme vývar. Necháme zovrieť, pridáme mäso a varíme, kým mäso nezmäkne.
- 3
Dochutíme soľou, korením, pripadne feferónkami.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu