Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s koreňovou zeleninou

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 22. októbra 2021
Hovädzí guláš s koreňovou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg
2 ks
4 PL
podľa chuti
50 g
500 g
250 ml
1 l (alebo voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky s rozmermi asi 4x4 cm. Opečieme ich na masti tak, aby stmavli. Mäso vyberieme.

  2. 2

    Na výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu a zeleninu. Pridáme pretlak, chvíľu restujeme. Potom priebežne prilievame víno a varíme, než sa čiastočne odparí. Na záver pridáme sladkú papriku, opečieme a prilejeme vývar. Necháme zovrieť, pridáme mäso a varíme, kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Dochutíme soľou, korením, pripadne feferónkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu