Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

blissofplants - fotkablissofplants, 2. novembra 2021
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1/2 ks
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
1/4 ks
za hrsť
za hrsť
1/2 plechovky
150 ml
 (nemusí byť)
 (na ozdobu)
 uvarená




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s paprikou a stonkovým zelerom pár minút. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme ešte minútku.

  2. 2

    Pridáme nakrájané šampiňóny a na malé kúsky nakrájanú ošúpanú tekvicu, zalejeme vodou (150 ml by malo stačiť, ale ak treba, použijeme viac) a varíme zhruba 20 minút.

  3. 3

    Dobre ochutíme.

  4. 4

    Na záver pridáme ešte ružičky brokolice a scedený cícer a varíme ďalších 10 minút alebo kým je zelenina uvarená.

  5. 5

    Vmiešame uvarenú ryžu, postriekame chilli omáčkou a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

dvorka
Ryže je len na postrašenie, ale tej zeleniny, joooj, kopec. Úplne skvelé. Ďalší úžasný tip na obed. Mám rada Tvoje recepty a sem tam aj podľa nich varím.
blissofplants
@mijaita (3.11.2021 10:05)

Taký človek aj existuje? 'trávožrout'?!😜 Moje recepty sú pre ľudí, ktorí sa chcú zdravšie stravovať😉 ak sa niekto chce zaradiť medzi 'mäsožrútov' a 'trávožrútov', je to ich rozhodnutie, ja ľudí nezaraďujem do skupín takže moje recepty sú vlastne pre všetkých 😉
haji
Pěkný receptík, bohatě zeleniny, barvičky se krásně doplňují a jak píše hore @dvorka , postrašené ryžou. Krásné celé a foto jako malované! Mně by moc chutnalo. Mija to myslela v dobrém, ona se často stravuje bez masa a je s tím v pohodě.
mijaita
@blissofplants (3.11.2021 12:33) Byla to ode me POCHVALA miluju zeleninu!! A tak me jeden kamarad nazval trávozroutem :-) Vetsinou jim maso s prilohou zeleninovou jenom. Nebo mam rada tak trochu deleny zeleninu treba s ryzi! Uz jsem i premyslela kdy si to upecu. A tak te prosim travozrouta chapej v tom nejlepsim, pratelskem a veselem smyslu slova! Mne to tehdy od toho pana (zemrel mel smysl pro humor velky) nikterak neurazilo!! :-)

mijaita
@mijaita (3.11.2021 19:54)

p.s. uz jsme podle tveho rc delala tu cernou cocku a dalsi rc mam ulozene!! Tak co myslis, nejsem preci jenom tak trochu trávožrout ? :-)
1x haji
blissofplants
@mijaita (3.11.2021 19:54)

Neurazila som sa😉len často si o ľuďoch ktorí sa stravujú rastlinnou stravou myslia, že jeme len trávu😆🙈 sme len častejšie hladní😜tak reakcie sú trochu unáhlené😉😊ďakujem za milé vysvetlenie🙂krásny večer ti prajem🌟




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia