Teľacie fašírky
Teľacie fašírky

Teľacie fašírky s cuketou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. októbra 2021
Teľacie fašírky s cuketou
Foto: frommykitchendotcom
30 minút
príprava

Suroviny

400 g mleté
1 ks menšia
2 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút postáť, aby pustila vodu. Po odstátí ju “vyžmýkame” rukami, pridáme mleté mäso, vajcia, krupicu, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Ja hotovú zmes zvyknem nechať postáť 15 minút, aby chute pekne prešli.

  2. 2

    Pripravíme si panvicu s olejom a rukami formujeme fašírky, ktoré zľahka obalíme v strúhanke. Pečieme do zlatista z oboch strán. Pre zdravšiu verziu ich môžete piecť aj v rúre na plechu s papierom a stačí, ak ich len trochu pokvapkáte olejom. Dobrú chuť :)

  3. 3

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

cesminaz
Verím, že výborné. Moja mama robieva niečo podobné s hovädzím mletým mäsom, ale ona tam dáva okrem cukety aj na jemno mrkvu a aj cibulu :-) Tiež velmi dobré.
1x haji
frezia68
Verím,že chutia. Ja pridávam k mletémi mäsu všeličo -zemiaky,mrkvu,karfiol......podľa chuti a takto nadľahčujem. Zeleninové prílohy.....a chutný obed :-).
pivonka
Dnes som usmažila, fašírky sú výborné, majú šťavu. K tomu varené zemiaky a uhorkový šalát, zelenina a zemiaky z vlastnej záhradky. Lenže je tam strašné sucho, v sobotu spadlo len pár kvapiek a studňu nemáme.