Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi

Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou

novalim - fotkanovalim, 27. októbra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou
Foto: novalim

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché domáce bezlepkové gnocchi. Zobraziť celý popisAj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché domáce bezlepkové gnocchi. K nim sme navarili tekvicovú omáčku so šošovicou a karí, ktorá prevonia každú kuchyňu. Určite vyskúšajte toto jedlo na obed či na večeru, v chladnejších jesenných dňoch vás dobre zahreje a dodá potrebnú energiu.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
75 minút
príprava
20+3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na bezlepkové gnocchi:
1 bal.
450 ml studená
 (na pomúčenie)
Na omáčku:
1 ks malá
1 ks malá
200 g ( z konzervy)
1 PL
1 PL čerstvý nastrúhaný
2 strúčiky
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
3 PL
1 plechovka
1 ks
1 hrsť (alebo petržlenová)
 štipka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, vsypeme do ňho nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, chilli korenie a znovu minútku opečieme. Prisypeme rascu, škoricu, kurkumu a chvíľu necháme všetko prehriať, aby sa korenie rozvoňalo. Pridáme pastu karí a miešame ešte asi 2 minútky.

  2. 2

    Do zmesi prilejeme kokosové mlieko (1 lyžicu môžeme odložiť na dozdobenie) a dobre rozmiešame. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a varíme ešte asi 15 minút. Tekvica by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Na koniec vsypeme šošovicu a necháme všetko prehriať. Potom odstavíme.

  3. 3

    Pripravíme si gnocchi. Do vačšej misy vsypeme zmes Halušky, pridáme vodu a varechou trochu premiešame. Necháme pár minút postáť, aby zmes nasiakla dobre vodu, potom vymiešame ešte mixérom. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na štyri časti, každú trochu ručne premiesime.

  4. 4

    Potom vyvaľkáme každú časť na dlhý šúľok, nakrájame na rovnaké malé kúsky, upravíme na oválny tvar a vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené gnocchi scedíme. Pred podávaním tekvicovú omáčku dochutíme trochou limetkovej šťavy a posypeme nasekaným koriandrom.

Diskusia k receptu

mijaita
Tve rc me zacinaji bavit. Sice si je trochu prizpusobim, nepotrebuju bezlepek ale dalsi pekny recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia