Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

Kuracie mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

prazdny

Špargľa obalená v prosciutte s pečenými zemiakmi a bernais omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Hlávkový šalát ako prívarok

Hlavné jedlá

Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...

prazdny

Sezamový špenát

Hlavné jedlá

Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Jarné cestoviny so špenátom

Cestoviny

Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...

prazdny

Zapečený hlávkový šalát

Hlavné jedlá

Údenú slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a podusíme....

prazdny

Špargľa s horúcim maslom, opečenou strúhankou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode.

prazdny

Ryžové placky so špenátom

Hlavné jedlá

Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.

prazdny

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

prazdny

Kurča s jarnou zeleninou

Kuracie mäso

Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....

prazdny

Zeleninové rizoto

Hlavné jedlá

Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...

prazdny

Jarné závitky

Kuracie mäso

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

prazdny

Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Dusený kaleráb so smotanou a nivou

Hlavné jedlá

Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráb v cestičku

Hlavné jedlá

Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Zapekané rezne so špargľou

Kuracie mäso

Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

prazdny

Kurča s ananásom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl...

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

prazdny

Steak s fazuľovým županom a nivou

Hovädzie mäso

Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

prazdny

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom

Bezmäsité jedlá

Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

prazdny

Huby na smotane s chrenom

Bezmäsité jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

prazdny

Tatársky biftek z húb

Bezmäsité jedlá

Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

prazdny

Hlivovo–fazuľový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...