Kačka so slivovicou

redakcia - fotkaredakcia, 25. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
100 g
200 ml
200 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja. Zemiaky nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme ich odvodniť. Ochutíme ako placku, pridáme strúhaný syr.

  2. 2

    Na vymastený plech tvarujeme malé koláčiky, ktoré dáme piecť asi na 25 minút do rúry. Kačicu sprudka urestujeme, pridáme nakrájané jablká a flambujeme zvyškom slivovice. Podusíme až do vyparenia alkoholu.

  3. 3

    Servírujeme na zemiakových koláčikoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia