Bifteky s rokfortom

redakcia - fotkaredakcia, 24. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Dobre odležanú sviečkovicu umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým korením a potrieme olejom. Necháme odležať niekoľko hodín v chladničke.

  2. 2

    Bifteky opekáme v rozpálenej masti z každej strany 4 – 5 minút. Rokfort vymiešame s maslom a s petržlenovou vňaťou. Na každý biftek dáme trocha vymiešaného rokfortu.

  3. 3

    Podávame s dusenou zeleninou a čerstvým bielym pečivom. Vhodné sú aj varené zemiaky alebo zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Mňam, strašná dobrota! Ale neopekala by som z každej strany až 5 min. Myslím, že 3 min. bohato stačia. Nuž ale sviečková, musíme si ju odpustiť, lebo je drahá ako šľak..takže sorry,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia