Pečený losos s koreninami

matus113 - fotkamatus113, 24. novembra 2009
Pečený losos s koreninami
Foto: Matus113

Urobiť si toto jedlo je veľmi jednoduché. Výsledok je zároveň vynikajúci. Mňam !

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g




Postup

  1. 1

    Plech potrieme olivovým olejom - na olej dáme soľ, korenie a položíme plát lososa, ktorého opäť potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme zmiešaným korením a položíme naň plátky masla.

  2. 2

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov - kým nie je upečený - cca 15 - 20 min podľa jeho hrúbky. Podávame napríklad s pečenými alebo varenými zemiakmi

Diskusia k receptu

Vymazať
emmacore
Podobne robime pstruha alebo pstruha lososoveho. Len bez masla a niekedy podlievame bielym vinom. Teplota moze byt aj nizsia, pri nizsej teplote je maso stavnatejsie. Potencialne skodlive mikroorganizmy sa znicia uz pri teplote necelych 70 °C. V dobrych restauraciach zvyknu ryby piect pri cca. 65 °C a ostatne maso pri 70°C. Sice to trva dlhsie, ale vysledok je lepsi.
Vymazať
sensuall
Tinca ... uplne perfektná teplota. A čo sa týka videa... to je strašné.

Losos vyzerá ako vysušený a prezentacia toho jedla je prinajmenšiom odpudivá.
Vymazať
evanaaa
Emmacore, nie je mäso pečené pri takej malej teplote vysušené? A ako dlho sa potom pečie, to by ma zaujímalo, aby som nemusela vstávať o 5-tej ráno na obed o 13-tej hod.?
Vymazať
kuchticka
@tinca , ja robim rovnako mojho lososa ako ty. Naprosto nesuhlasim s autorom tohoto receptu vyhlasenim, ze ked sa pecie na nizku teplotu (teda dlhsie), je stavnatejsi. Prave naopak. Pri vyssej teplote kratsi caj je vhodnejsi, aby bola ryba stavnata.
Vymazať
kanadsky
Zakladny recept na ryby sladkovodne alebo morske je ten isty. Ked je hrubka porcovanej rybu dva a pol cm, pecieme ju 8 az 10 minut. Nie viac, lebo bude sucha a vysusena. To iste plati ked ju varime alebo pripravujeme na pare alebo na panvici. Vyskusat mozno nozom ked odchlopime kusok od prostriedku ryby. Ked je prostriedok vnutra este malo sklovity, tak to mozeme zobrat z panvice. Vnutorna teplota dokonci pripravu ryby. V opacnom pripade, ked vnutro je uz bez lesku, ryba bude uz sucha. Stavnatost ryby zalezi na dlzke tepelnej pripravy.
Vymazať
chefrici
pan kanadsky ma naprosto pravdu...tento recept ma vobec neocaril nic vynimocne celkova prezentaci nula bodov ryba vysusena urcite nie chutna...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia