Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...
Pečené Buffalo krídelká
Odľahčenejšia verzia klasických Buffalo Hot Wings, ktoré sa tradične zvyknú vyprážať v oleji....
Chilli sin carne (chilli bez mäsa)
Síce bez mäsa, ale tiež bez kompromisov na chuti! Výborné aj kotlíkové, či varené doma...
Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou
Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s nami a už majú aj jeseň. Teraz...
Hovädzie kocky v červenej kapuste
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste....
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Sikulský guláš z jeleňa
Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964....
Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu....
Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami
Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.
Japonská miso polievka s rezancami
Jedna z top 5 populárnych a obľúbených ázijských polievok.
Mleté bravčové so zemiakmi z jedného pekáča
Väčšina z Vás, zvlášť „skôr narodených“, mi dá určite za pravdu, že variť v našom veku pre dvoch je nanajvýš viacnásobný problém....
Hŕstková kaša
Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...
Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...
Žltý hrach s bulgurom
Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma. ? Namiesto tekvice...
Turecká placka s marinovanými prsami a tzatziki omáčkou
Do tohto jedla som sa doslova zamilovala na prvý hryz. Jednoduchý a vynikajúci obed.
Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich polejeme olejom a pridáme korenie na...
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...
Havajské rande podľa Petra Bažíka
Ako vznikol tento recept a jeho exotický názov, nám v tomto videu prezradí spevák Peter Bažík....
Srbský jelení močing
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som...
Čierne špagety so sardelami a sušenými paradajkami
Dostala som od kamarátky čierne špagety, tak som uvažovala, čo s nimi a vyšlo mi...
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...