Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Fašírka s hríbmi

Bravčové mäso

Cibuľu osmažíme na masle, pridáme hríby, soľ a podusíme.

prazdny

Zapečená paštéta s bylinkami

Bravčové mäso

Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

prazdny

Plátky starého otca

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

prazdny

Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...

prazdny

Vyprážaný bôčik

Bravčové mäso

Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...

prazdny

Chuťovka pre chlapov

Bravčové mäso

Mäso varíme s prísadami v tlakovom hrnci 2 – 2, 5 hodiny. Mäkké mäso vyberieme a...

prazdny

Rebierko

Bravčové mäso

Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

prazdny

Rezne s prekvapením

Bravčové mäso

• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...

prazdny

Kapor na masle

Hlavné jedlá

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

prazdny

Údený jazyk so slivkovou omáčkou

Bravčové mäso

Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...

prazdny

Kuracie mäso s Nivou a cestovinou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...

prazdny

Soté po maďarsky

Bravčové mäso

je to recept manželkinej kamarátky a je dobrý varím ho často

prazdny

Kuracie prsia - Čína po našom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na tenké lupienky, pridáme sójovú omáčku, osolíme necháme odstáť 5. minút...

prazdny

Picadillo

Hovädzie mäso

Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...

prazdny

Tartiflette - savojské zemiaky

Bravčové mäso

Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...

prazdny

Portugalské pivné kura

Kuracie mäso

U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...

prazdny

Šťavnaté rezne

Kuracie mäso

Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

prazdny

Lesnícky tokáň

Bravčové mäso

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

prazdny

Zbojnícke mäso so syrom

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...

prazdny

Krkovička pod cibuľovou perinou

Bravčové mäso

Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

prazdny

Záhorák

Bravčové mäso

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...

prazdny

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou

Bravčové mäso

Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

prazdny

Bravčové rezance na póre

Bravčové mäso

Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...

prazdny

Vyprážaná roštenka plnená feferónmi

Hovädzie mäso

Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...

prazdny

Chrumkavé pliecko

Bravčové mäso

Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Večera dobrého chlapa

Bravčové mäso

Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

prazdny

Špízy z celých šampiňónov

Hovädzie mäso

Recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča za 10 €.

prazdny

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva

Bravčové mäso

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

prazdny

Lovecký kotlíkový guláš

Hlavné jedlá

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

prazdny

Tvarohové guľôčky

Dezerty

Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....

prazdny

Kapustová pochúťka

Bezmäsité jedlá

Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...

prazdny

Tatársky biftek

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...

prazdny

Silvestrovské prekvapenie

Bravčové mäso

Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...

prazdny

Hovädzie chili

Hovädzie mäso

Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.