Brokolicové karbonátky

majka5551 - fotkamajka5551, 3. marca 2010
Brokolicové karbonátky
Foto: majka5551

Niekedy si potrebujeme oddýchnuť od mäsových jedál. Tento recept je síce ľahký ale veľa zasýti ani neviem odkaľ som ho získala ale je Zobraziť celý popisNiekedy si potrebujeme oddýchnuť od mäsových jedál. Tento recept je síce ľahký ale veľa zasýti ani neviem odkaľ som ho získala ale je super :-) Chutí aj chlapom

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 - 250 g
2 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Uvaríme si v neposolenej vode brokolicu. Zatiaľ si rozdrobíme nivu a brokolicu ktorú sme po vychladnutí nasekali pridáme k nive. Vidličkou roztlačíme zmes aby vznikla nátierková hmota do hmoty pridáme 2 vajcia a trocha strúhanky - krupice detskej a necháme 30 min odležať.

  2. 2

    Z hmoty vytvarujeme karbanátky a obaľujeme v strúhanke. Na sporáku si rozpálime masť alebo olej a pomaličky pražíme asi 10 min. Karbanátky pokladáme na kuchynské útierky aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

klaura
môžu byť dobré ... určite vyskúšam ...
larisamihalik
super, aj ja ich robím, ale s troškou cesnaku a ak nemám nivu, tak hocaký nastrúhaný syr, tak isto sa dajú robiť šošovicové karbonátky...
michsamant
aha, tak pozriem nieco podobne..alebo je nieco podobne vobec? ja tie plesnove vzdy akosi obidem..
sandratamer
No, plesnove syry nie su vhodne pre deti, kvoli moznemu vyskytu listerie.. Neviem co na to autorka receptu, ale podla mna mozes pouzit aj tvoj oblubeny cheddar...
zornicka5
Tak to ani nevies o co prichazdaš. Vsak plesnové tvrdé syry sú jedny z najlepsich a najchutnejsich. Mnam, mnam.
bozulka
Syry s modrou plesňou sú veľmi chutné,mierne štiplavé/pokial je to originálny francúzsky/ nemyslím pálivé ,sú viac tučné a preto mi viac chutia-bohužial.
Nedávno som čítala,že syry s akoukoľvek plesňou nie sú vhodné pre deti a ľudí,ktorí sa liečili na rakovinu-údajne môže rozbujnieť alebo prebudiť rakovinové bunky.
Recept je určite dobrý.Môže sa použiť aj na jemno postrúhaný tvrdý syr,alebo keď robím zeleninové fašírky akékoľvek a chcem ich mať bez mäsa urobím bešamelovú omáčku,nechám vychladnúť a potom pokračujem ako majka555 alebo podobne.
mia2404
ajoj , skus si tam pridat nastruhane uvarene vajicka , budes prekvapena:-))
majka5551
Recept sa dá samozrejme vylepšit alebo niektore suroviny nahradiť. Keď ti niečo nechutí alebo si mysliš že je to nezdravé tak to nemusíš jesť. Niektoré výskumy hovoria niečo iné. To máte ako kávu je zdravá ale v niektorých prípadoch zdravá nieje.
roska
Moja mamka tiež má rada rôzne zeleninové, karfiolové či kelové karbonátky, ale vadilo jej, že sú dosť mastné. Ja som ju naučila piecť ich v rúre, na slabo naolejovanom plechu. Opečieme ich z jednej strany, obrátime a opečieme z druhej. Sú diétnejšie a nehrozí, popálenie horúcim olejom.
cinkla
Roska, mas pravdu, sice tie z rury su potom trochu suchsie, ale predsa len zdravsie.
majka5551
Proces pri vyprážaní týchto karbonátkov je taký, že syr pri zahriatí sa rozťahuje a nedovolí aby olej alebo masť sa dostala do vnútra. Tým pádom niesu mastné ale šťavnaté. Možno trocha z vonku ale to spraví servítka. :-)
remiki
TAK JA ICH IDEM UROBIT dnes na obed uz sa tesimm ,,,...mnammmm
sonal
Mne sa ten recept veľmi páči , idem ho teraz robiť, potom napíšem ,aké to bolo..
deva27
Sonal, tak aké to bolo??? :) Lebo i mne sa už zbiehajú slinky... a zrejme to i ja urobím dnes, zajtra.. :)
sonal
Karbonátky boli výborné, ešte som si ich vylepšila tým , že namiesto strúhanky do nich som dala detskú krupicu. Na Paprike pozerám varenie s Nigelou a ona dáva do všetkýck fašírok namiesto strúhanky detskú krupicu na zahustenie. Je to vynikajúce , vôbec neboli mastné!! Odporúčam všetkým Varecháčom...
majka5551
Sonal som rada že ti chutili aj ja dávam detskú krupicu na zahustenie :-) je to lepšie ako strúhanka. No bohužiaľ krupicu som doma nemala lebo máme doma veľkých jedlíkov krupicovej kaše :-)
sonal
majka5551, u nás je to podobné, hoci majú moji synovia 28,27, a 25rokov /ešte sú slobodní/ krupicu robím z dvoch litrov mlieka. Dnes idem robiť čučoriedkovú tortu, je tu na vareche.
brituska
Robila som ich boli super,len mužovi tam chýbal kus masa
olusa
Hmmm, mnamka bola vyborna! Manzel si pochvaloval :-D
ingridko1
Jak ja mám toto spraviť, keď som vegán? Veď polovicu ingrediencií nepapám...nie sme náhodou vo vege sekcii?
radliky
Som sice masovi typ ale toto je nermalny smak :-) koli malej sme to robili s eidamom no aj tak to bolo uzasne ....Ale nabuduce si spravim par nivovych :-)Vdaka za recept ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia