Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)

nelajsia - fotkanelajsia, 7. marca 2010

Super jednoduchý receptík - z internátu.

3
porcie
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2  lyžice
 podľa potreby
  štipku




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nastrúhame, primiešame maslo, soľ a muškátový oriešok, dobre vymiešame.

  2. 2

    Formujeme placky, ktoré opečieme na masti z obidvoch strán. Môžeme upiecť aj na vymastenom plechu v rúre.

Diskusia k receptu

sovka62
Placky môžeme na akýkoľvek spôsob a tento spôsob sa mi pozdáva. Len otázka: určite ich budem robiť na plechu, takže ich mám pomastiť aj zvrchu, alebo otočiť, aby aj druhá strana bola omastená?
nelajsia
ja to robievam tak, že na spodok dám tenkú vrstvu masti alebo masla a na povrch tiez vločky masla.. neotáčam, ale vyskúšaj, uvidíme, aké to bude...daj vediet potom pekný deň
milan2
Vyzerá to ako lokše len bez múky, určite ich vyskúšam.
chorvatka
A z akého kraja su tie placky ?U Nas v kraji Berry (stredné Francuzsko) su "Galettes aux pommes de terre" inaksie : medsi 2 platy surového listkového cesta sa da plnka z uvarenych prelisovanych zemiakov (kasa), do ktorych sa zamiesa kozi tvaroh, ochuti sa solou a ciernym korenim; pracné a chutné, hlavne ked su este nie celkom vychladnuté...
evanaaa
Vyborny napad,to by som vyskusala,take som este nerobila,vdaka,chorvatka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia